Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

14. 04. 2024. 17:18 13

SNS-ovci i pre i posle preporuka ODIHR - TUKU LJUDE

Može ODIHR da piše preporuke do prekosutra, što bi se u narodu reklo. Nasilje ostaje zaštitni znak dobrog dela funkcionera i aktivista Srpske napredne stranke. Nedavni napad na članove Stranke slobode i pravde u Kaću potvrđuje da se ništa u odnosu naprednjaka prema političkim protivnicima, ali i prema običnim građanima koji im "stanu na žulj" neće promeniti.

Šta se desilo u Kaću?

Napadnuti su predsednik i potpredsednica GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad, anesteziolog Vladimir Vrsajkov i pokrajinska poslanica Mara Puškaš.

U saopštenju stranke se navodi da su oboreni na zemlju i šutirani, da bi im napadači oduzeli flajere koje su delili.

Vrsajkova su dvojica muškaraca, nakon obaranja na zemlju, nastavila da šutiraju po glavi i telu i zadala mu vidljive telesne povrede, a on sam je naknadno ovim povodom rekao:

- Tukli ste me i šutirali svuda po telu, krvnički, kao u Nemačkoj 1933, ali to zadovoljstvo zbog borbe za pravdu i osećaj pobede koji se širio mojim telom dok sam stajao ispred šokiranih i uplašenih građana Kaća, nemaju cenu. Sada znam da osim bola mojih pacijenata, lečim i naše društvo. Bole otisci nogu SNS košuljaša na mojim leđima, ali proći će. A istina na našem letku očigledno mnogo više boli Miloša Vučevića i novosadski SNS. I neće prestati da boli.

Slične reči su do srpske javnosti stizale često. Uoči decembarskih izbora imali smo slike momaka u crnom koji napadaju aktiviste opozicionih stranaka, ruše im štandove, bacaju propagandni materijal.

Imali smo i slike, snimke i ispovesti o nasilju koje sprovode funkcioneri SNS.

Kad pomoćnik predsednika opštine šutne u glavu

Tako je u junu prošle godine u Negotinu, svega mesec dana nakon majskih tragedija u OŠ "Vladimir Ribnikar" i selima kod Mladenovca, tadašnji pomoćnik predsednika opštine i funkcioner SNS Mladen Bošković tukao svog bivšeg tasta. Pred svojim uplakanim i uplašenim detetom.

U javnosti je objavljen uznemirujući video snimak pomenutog događaja, na kojem se vidi da se Mladen Bošković i njegov otac fizički obračunavaju sa ocem Anđele Nikolić (Mladenove bivše partnerke). Scena se desila nakon što je Bošković u vidno alkoholisanom stanju došao da vrati dete majci. Na snimku se vidi da Mladen i njegov otac udaraju Anđelinog oca na zemlji, a potom i kako nesrećni čovek dobija dva udarca nogom u glavu.

U pozadini se čuje plač uplašenog deteta, koje moli majku da idu kući.

Istog meseca objavljen je i snimak nasilja u Batajnici, na kojem se vidi kako čovek rukom drži dečaka (14) oko vrata i odvlači ga u napuštenu kuću iz koje odjekuju njegovi urlici. Vršnjaka su spasili njegovi drugovi koji su sve snimali mobilnim telefonom, a ispostavilo se da je nasilnik član SNS iz Batajnice Milan Bojović. U tom trenutku Bojović je bio specijalni savetnik generalnog direktora u preduzeću Jugoimport SDPR, a nalazio se i na čelu Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje.

Safet Pavlović, prvi put, drugi put, treći put…

U aprilu 2023. kao glavni SNS nasilnik izdvojio se Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica.

"Budeš li nastavio dalje, onda ćemo da te zveknemo opet", "ako neko u kampanji proziva mene, onda ću da napravim zlo", "ako neko udari na moje ime, onda te sečemo"... Ovim rečima je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, inače funkcioner Srpske napredne stranke, pretio ekološkom aktivisti iz Petrovca na Mlavi Ivanu Milosavljeviću, nakon što ga je u decembru "priveo" u kladionicu u selu Krepoljin.

Zatim je rudar i poljoprivrednik Jovica Nikolić otkrio da su ga pretukli telohranitelji Safeta Pavlovića i zatim onesvešćenog ostavili nasred puta. On je naveo da radi u rudniku, ali da se bavi i poljoprivredom, da ima svoju zemlju koju je odbio da proda.

- Jednom mi je tražio predsednik opštine Safet Pavlović, kaže da zanima nekog njegovog pobratima. Ja sam rekao - ne - ispričao je tad Nikolić.

Safet Pavlović fizički se obračunavao i sa predstavnicima opozicije koji su se okupili ispred zgrade opštine.

Primeri nasilja SNS se mogu nabrajati u nedogled. U međuvremenu, Vlada pokušava da nas ubedi da primenjuje preporuke ODIHR i da pokušava da unormali makar politički ring.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati