Hronika

[ Izvor: Mediji ]

18. 10. 2023. 10:48 4

Podignuta optužnica protiv ubice iz Mladenovca

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je ove srede u 10 sati optužnicu protiv Uroša Bl. zbog sumnje da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio 9, a ranio 12 osoba, piše "Blic". Optužnicom Blažiću se na teret stavlja teško ubistvo za koje je, zaprećena kazna zatvora 20 godina.

Uroš B. u vreme izvršenja zločina nije napunio 21 godinu i bio je mlađi punoletnik, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Tužilaštvo je predložilo sudu ovu kaznu.

Ubici iz Mladenovca, optužnicom se stavlja na teret da je izvršio teško ubistvo, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica, kao i neovlašeno korišćenje tuđeg vozila.

Optuženi otac, ujak i brat od ujaka ubice

Pored Uroša B, na optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu nalaze se i njegov otac, ujak i brat od ujaka.

Radiša B, otac ubice, tereti se za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, kao i teško delo protiv opšte sigurnosti.

Goran i Boris G. iz Kragujevca, ujak i brat od ujaka masovnog ubice, optuženi su zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašeno držali veću količinu oružja.

Tužilaštvo je, kako se navodi, tražilo da se otac ubice iz Mladenovca osudi na 20 godina robije zbog oba krivična dela za koja se tereti.

Za optužene Gorana i Boris G. tužilaštvo je stavilo predlog da budu osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po 6 godina.

Brojni dokazi, veštačenja

Tužilaštvo je prikupilo brojne dokaze koji ukazuju na opravdanu sumnju da je Uroš B. u selima Dubona i Malo Orašje nedaleko od Mladenovca ubio devet osoba, a 12 ranio.

Kako piše Blic, tužilaštvo je u obimnoj i detaljnoj istrazi saslušalo čak 62 osobe - oštećenih, očevidaca, kao i porodica žrtava.

Obavljeno je i oko 60 različitih veštačenja koji bi trebalo da nesumnjivo potvrde da je Uroš B. izvršio teška ubistva svojih komšija.

- Obavljena su balistička, DNK, fizičko hemijska, sudsko medicinska veštačenja. Takođe, urađeno je i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, ali i veštačenje mobilnog telefona - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Sagovornik dodaje i da je istragom utvrđeno da je Blažić ubio 9 osoba, a pokušao da ubije još njih 20 kada je nasumično pucao u selima Dubona i Malo Orašje. Samo osmoro njih, tada nije pogodio metak.

- Psihijatrijsko veštačenje ukazuje da je on bio potpuno uračunljiv - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati