Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

28. 03. 2024. 13:15 8

Policajac optužen za saradnju sa Belivukom sad radi u grupi za suzbijanje kriminala

Aleksandar Purković Purke, jedan od dvojice uhapšenih policajaca zbog saradnje s klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nedavno se vratio na posao u policiji, nezvanično saznaje Nova.rs. Purković je, prema nezvaničnim informacijama, raspoređen u PU za grad Beograd, odnosno u PS Obrenovac.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, Purković se trenutno nalazi u grupi za suzbijanje kriminala, koja po liniji rada pripada Upravi za kriminalističku policiju (UKP) za grad Beograd. Paradoks ili ne, protiv njega je trenutno u toku sudski postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu i sudi mu se upravo za pomaganje kriminalnoj grupi Belivuk - Miljković.

Inače, o Purkoviću se pre nekoliko godina izveštavalo kao o hrabrom policajcu koji se rvao s dilerom u nameri da ga uhapsi. Tada je u dvorištu OŠ "Stevan Dukić" na Karaburmi uhvaćen maloletni diler. Osumnjičeni je pružao otpor prilikom hapšenja, a Purković je, nakon desetak minuta rvanja, uspeo da savlada dilera. Tada mu je povređen prst.

O njegovom podvigu pisali su mediji, a nešto kasnije pominjao se, ali ne u pozitivnom kontekstu. Dve godine nakon akcije na Karaburmi, Purkovićevo ime se ponovo našlo u fokusu javnosti i to nakon što je navijaču Nikoli Vaviću spasio život ispred jednog kluba u Beogradu, kada je pucano na njega.

Tada je na Vavića pucao ubijeni Lazar Vukićević, a Purković je odbranio navijača, a potom sam krenuo u potragu za napadačem. Tokom potere policajac je ispalio hitac u vazduh pošto se i sam našao na nišanu pucača. Za Purkovića se tada spekulisalo da je blizak navijaču Vaviću.

U optužnici podignutoj protiv policajaca Purkovića i Vračevića navodi se da su od početka juna 2020. godine, pa sve do oktobra iste godine, postali pripadnici kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković. Terete se da su izvlačili poverljive podatke iz informacionog sistema MUP i da su ih dalje dostavljali Miljkoviću putem šifrovane aplikacije za komunikaciju "Skaj", pisao je portal Nova.rs.

U moru poruka koje su Miljković i Purković razmenili, o ličnim podacima različitih ličnosti, njihovim fotografijama i podacima o prelascima državnih granica, gde mahom Miljković od Purkovića zatražuje usluge, našle su se i one u kojima Purković traži pomoć od Miljkovića. Da situacija bude još bizarnija, Purković od šefa klana traži da mu "sredi" problem koji ima na svom radnom mestu, u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u vezi sa disciplinskim prijavama koje se protiv njega vode.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati