Hronika

[ Izvor: OzonPress ]

29. 05. 2023. 15:02 16

Masovno hapšenje navijača zbog grafita "SNS sekta"!

Policija u Čačku već tri dana masovno privodi navijače Borca, Partizana i Crvene zvezde zbog sumnji da su oni organizatori ispisivanja parola na autobusima Autoprevoza pred miting Srpske napredne stranke.

Kako navodi portal Ozonpress, do sada je privedeno između 120 i 150 navijača, a njima su uskraćena prava da daju izjave u prisustvu advokata.

- Proveo sam u policiji osam sati, nisam imao pravo da jedem, pijem vodu, kafu, da kupim cigarete. Nisu dozvolili da zovnem advokata uz reči da mi ne treba. Priveli su me jer su čuli da sam negde pričao da sam ja organizovao celu akciju, iako nisam ni bio u Čačku. Premeštali su me iz kancelarije u kancelariju, pa da me čuvaju policajci dok oni druge ispituju. Uzeli su mi oba telefona, iako mi posao od njih zavisi. Većina inspektora je bila korektna, ali je bilo i onih koji su vršili pritisak i pretili da će da me šalju u Beograd na poligraf, da su sad dobili priznanje nekih da sam ja organizator. Otvoreno sam im rekao da sam hteo da to uradim da bih uradio u toku dana kad kreću autobusi. Nisam za nasilje, protestovao sam million puta, nikad nisam slomio čačkalicu. Neki su se inspektori izvinjavali, da nije do njih, već da rade po nalogu ministra, da je vanredno stanje - navodi neimenovani sagovornik ovog portala, pa nastavlja:
- Najviše je privođenih navijača Borca, Partizana i tek nekoliko Zvezdinih. Rekli su da će nam doći u kuće u cilju prikupljanja dokaza, i to bez naloga suda. Da li to znači da ako nam nađu sprej u kući da smo to mi? Je li to dokaz? Počeo sam da farbam ogradu, ali sad ćemo morati da odustanemo - navode sagovornici portala Ozonpress.

Iz Policijske uprave u Čačku još nije stigai odgovor o postupanju u ovom slučaju, samo je nezvanično rečeno da je maltene uvedeno vanredno stanje zbog ovog slučaja i da su svi policijski službenici radili i tokom vikenda po nalogu ministra, dodaju na čačanskom portalu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati