Hronika

[ Izvor: Telegraf.rs ]

24. 03. 2023. 16:38 0

Saslušana devojka koja je optužila političara za silovanje

Mlada manekenka koja je početkom marta prijavila Srđana Egića za silovanje saslušana je u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega je dobila status posebno osetljivog svedoka.

Egiću je pritvor određen po tri osnova - opasnost od bekstva, uticaj na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Egić je satima iznosio svoju odbranu.

Podsećanja radi, devojka (21) 9. marta otišla je u policijsku stanicu i prijavila Srđana Egića.

- Ona tvrdi da ju je pozvao i njegov stan, a da je ona pristala jer ju je ubedio da su svi lokali puni zbog Dana žena. Već nakon nekoliko minuta nasrnuo je na nju pod izgovorom da vode ljubav. Ona ga je odbila, ali on nije odustao, te ju je silovao. Devojka je rekla da je uspela da pobegne iz stana i od prolaznika tražila pomoć - rekao je sagovornik iz istrage za Telegraf.rs.

O ovom slučaju oglasio se Egićev advokat, Goran Karadarević.

- Zamolio bih javnost, pre svega sredstva javnog informisanja da ne kršimo pretpostavku nevinosti moga klijenta. Ovo su osnovne odredbe Zakonika o krivičnom postupku i obavezuju sve da se pridržavaju ovog načela, u smislu obaveze suzdržavanja da se u javnosti na ovaj način povređuju prava osumnjičenog. Dakle, sačekajmo rezultate barem prikupljanja dokaza pre nego što naškodimo časti i ugledu neke ličnosti. Ovo su osetljivi predmeti, gde se često i javnost isključuje iz postupka - rekao je advokat Karadarević.

Inače, Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka. Otac je dvoje dece.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati