Hronika

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

19. 07. 2022. 17:11 3

Koluvija tražio da mu se ubrza suđenje

Vlasnik imanja "Jovanjica" Predrag Koluvija, kojem se sudi za proizvodnju više od tonu i po marihuane, zatražio je da mu se ubrza suđenje, dok je predsedavajući sudskog veća Zoran Ganić odložio nastavak pretresa za 21. septembar. Koluvijin pravni zastupnik Ivan Bajazit rekao je da je Vrhovni kasacioni sud odbacio kao neosnovan zahtev za zaštitu zakonitosti i da će njegov klijent ostati u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Bajazit je novinarima ispred Specijalnog suda, gde je nastavljen glavni pretres Koluviji i ostalim okrivljenima za proizvodnju skoro tonu i po marihuane na "Jovanjici", rekao da su potvrđena rešenja o primeni nanogice.

On je rekao i da je pripremno ročište u predmetu "Jovanjica 2" odloženo za septembar jer su dvoje kolega advokata na godišnjem odmoru.

- Nama je jako žao, jer nam je jako stalo da se ubrza suđenje, a ne da se sudi deceniju da bi se došlo do oslobađajuće presude - rekao je Bajazit.

Koluvija je u sudnici zatražio da mu se ubrza suđenje, navodeći da je "100 odsto nevin" i ne želi da "narednih 10 godina provede po suđenjima".

Sudija Ganić je rekao da on vodi postupak, a ne optuženi i njegovi advokati, a nastavak pretresa za odložio za septembar.

Na ročištu su ovog utorka svedočili Budo Brajević, koji je radio na imanju na Kosovu, i Milica Trifunović, koja je bila računovođa na Jovanjici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati