Hronika

Direktno.rs

22. 12. 2021. 10:34 1

Uhapšeni upravnik i vaspitači zatvora u Nišu

Policija je uhapsila upravnika Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Nišu D. P, kao i vaspitača S. M. i H. J. zbog primanja mita.

- Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode tri lica: upravnika Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Nišu D. P, vaspitača S.M. o H.J. zbog sumnje da su kao organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe u toku 2021. godine izvršili krivično dela primanje mita iz člana 367 Krivičnog zakonika i krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 Krivičnog zakonika, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako navode, krivična prijava će biti podneta i protiv D. I. koji je osuđenik u KPZ u Nišu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita iz člana 368 stav 1 Krivičnog zakonika.

- Ova organizovana kriminalna grupa je tokom ove godine stvorila plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da daju 5.000 evra. Nakon prijema novca sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta - navodi se u saopštenju TOK-a.

Pretresi su još uvek u toku, svim licima lišenim slobode određeno policijsko zadržavanje, a oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati