Hronika

Direktno.rs

10. 05. 2021. 21:58 9

Svedoka protiv Palme saslušavaju u Beogradu

Svedok koji je izneo optužbe na račun Dragana Markovića Palme nije danas dao iskaz u jagodinskoj policiji, već će to narednih dana učiniti u Beogradu, saznaje NewsMax.

Prvi svedok navodnih jagodinskih bunga - bunga žurki narednih dana biće saslušan u Beogradu, dok će postupak voditi tužilaštvo u Kraljevu.

Prethodno je potredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila da je prvi svedok zatražio zamolnicom od Tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu, te da će "svaku drugačiju odluku smatrati direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa".

- Skandaloznom odlukom Tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet prebačen iz Jagodine, da pozivanje svedoka ostavi policiji Dragana Markovića Palme, direktno se dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka, naročito što već postoji prijavljeno zastrašivanje 24. aprila, evidentirano u policiji u Beogradu. Time, ovakvo postupanje više liči na prinošenje žrtve dželatu, nego zaštita koju već nedeljama zahtevamo - upozorila je Tepić juče.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma podneo je juče Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu krivičnu prijavu protiv "zaštićenog svedoka", koji je protiv njega izneo optužbe za podvođenje devojaka i maloletnica.

Podsetimo, Tepić je nakon izjave u jagodinskoj policiji povodom saznanja za podvođenje žena i maloletnica na „bunga-bunga žurkama“ Dragana Markovića, rekla da o tome može da svedoči najmanje sedam svedoka, za koje je zatražila zaštitu identiteta.
 
Tepić je tražila zaštitu za svedoke da se na njih ne bi vršio pritisak, ali je Marković medijima nakon toga rekao da će on „svakako saznati“ identitete svedoka, i ako budu zaštićeni.
 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati