Hronika

S. M.

09. 01. 2021. 18:25 25

Nišlije: Maksimalna kazna za vozača "audija" i ostavka načelnika policije (VIDEO) (FOTO)

Na Bulevaru Medijana na mestu nesreće gde je 4. januara Nemanja Stamenković (19) svojim "audijem" pokosio dvanaestogodišnjeg dečaka Andreja Prekljušaja i Dejana Ilića (48), okupilo se oko 1.000 građana u znak protesta koji su tražili najstrožu kaznu za bahatog vozača. Kasnije su otišli i ispred prostorija Saobraćajne policije, ali odgovore od načelnika Slaviše Virijevića nisu dobili, pa su zatražili i njegovu ostavku.

- Građani ispred Saobraćajne policije u Nišu. Zahtevali smo odgovore od načelnika. Načelnik je došao ali odgovore nismo dobili. Tražili smo ostakvku. Vidimo se i sledeće subote u 15h ispred Saobraćajne policije - napisala je članica Glavnog odbora Stranke slobode i pravde Jelena Milošević.

Nišlije su ogorčene na institucije, jer smatraju da ništa ne čine da zaštite građane. Oni su zatražili maksimalnu kaznu za vozača "audija" koji je, prema nezvaničnim informacijama vozio 180 kilometara na čas, kada se automobilom popeo na trotoar i udario prvo mališana, koji je na mesto preminuo, a zatim i Ilića koji je od zadobijenih povreda preminuo u niškom Kliničkom centru.

- Tu se stalno divlja, a niko do sada ništa nije preduzeo. Svi smo ogorčeni zbog onoga što se desilo. Želimo da živimo u bezbednom gradu, a ne da nas maltretiraju bahat vozači - čulo se među okupljenim Nišlijama.

Oni su palili sveće na mestu gde je stradao dečak, koji je bio pešak, kao i Ilić, poverenik sindikata "Sloga" za jug Srbije.

Nakon mirnog protesta u kojem su na kratko blokirali deo Bulevara, okupljeni su se uputili ka zgradi niškog SUP .

Ovaj tragičan slučaj probudio je građane Niša i ujedinio ih u nameri da zaustave bahate vozače i skrenu pažnju nadležnih da rade svoj posao. Posebno su revoltirani, kako tvrde, pokušajima da se zataška krivica vozača. Nišlijama je sumnjivo što je ministar policije Aleksandar Vulin dolazio dan posle nesreće, a da to u prvom trenutku niko nije znao, kao i činjenicom da se krilo ime vozača.

Ipak, kako je objavila Jelena Milošević, član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde iz Niša, ubrzo su svi saznali ko je vozač, a ogromni revolt Nišlija naterao je i nadležne da reaguju.

Još juče smo pisali da je prema našim saznanjima vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi vlasništvo majke Nemanje Stamenkovića i da se vodi na firmu koju oni imaju u Beogradu, a koja je otvorena 2012. godine.

Spekuliše se da su bliski SNS lasti i čak imaju monopol, za prevoz jednog privatnog lanca trgovine koji posluje na teritoriji Republike Srbije.

Nakon ogromnog pritiska javnosti, obelodanjeno je da je vozaču „audija“ određena mera policisjkog zadržavanja do 48 sati i da će u zakonskom roku biti sproveden kod nadležnog tužioca. Njemu preti zatvorska kazna maksimalno od osam godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati