Hronika

[ Izvor: Beta ]

22. 08. 2020. 15:50 0

Nastavlja se suđenje za paljenje kuće novinara

Suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i još dvojici optuženih za paljenje kuće novinara Žig infa Milana Jovanovića nastavlja se u ponedeljak, 24. avgusta, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Naredna ročišta zakazana su za 25, 26. i 27. avgust u devet sati u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Sudija Slavko Žugić najavio je da sledi ispitivanje sudskih veštaka koji su utvrđivali uzrok požara kuće novinara, kao i ispitivanje svedoka.

Prethodno ročište odloženo je zbog epidemije.

Tokom sudskog postupka, koji je počeo u aprilu 2019. godine, poslednji ispitivani su supruga novinara Jela Deljanin i Vojislav Popović, sudski veštak građevinske struke, koji je procenjivao štetu na izgoreloj kući.

Vladimir Mihailović i Igor Novaković su na prethodnom ročištu svoje iskaze promenili u korist Simonovića, jer su prethodne iskaze navodno dali usled zastrašivanja, pretnji i ucena viskopozicioniranih zvaničnika iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Za Aleksandrom Marinkovićem, osumnjičenim da je direktan izvršilac paljenja kuće novinara, raspisana je poternica, a sudija je njegov predmet razdvojio od predmeta ostalih optuženih.

On je osumnjičen se da je ciglom razbio prozor garaže na kući Jovanovića, zapalio krpu i ubacio otvorenu flašu sa benzinom.

Pevačica Bojana Cvetković Šijački priznala je tužilaštvu da je dovezla Marinkovića do mesta napada, a u međuvremenu je sklopila je sporazum o priznanju krivičnog dela, te je osuđena na šest meseci kućnog pritvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Novinaru Milanu Jovanoviću je 12. decembra 2018. godine, dok su on i supruga spavali, oko 03.30 časova "motolovljevim koktelom" zapaljena kuća u Vrčinu.

Jovanović je posle paljenja kuće rekao UNS-u da mu je plaćene ubice poslao predsednik opštine Grocka Simonović koji je to tada negirao.

Tužilaštvo je u martu 2019. godine podiglo optužnicu protiv Simonovića i tražilo maksimalnu kaznu od osam godina zatvora zbog sumnje da je nalogodavac paljenja kuće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati