Hronika

[ Izvor: Danas ]

05. 12. 2023. 15:37 7

"Nudili mi bezobraznu cifru da slučaj ode pod tepih"

Milan Jovanović, novinar portala Žig info, kome je u Grockoj zbog kritičkog pisanja o lokalnoj vlasti, zapaljena kuća, rekao je kako su mu nudili da odredi "bezobraznu cifru" kako bi njegov slučaj "otišao pod tepih", ali da nije pristao, jer bi na taj način osramotio sve novinare i medije.

- Da nije bilo novinara i medija, ko zna šta bi bilo sa ovim slučajem. Otišao bi pod tepih, kao što se od mene i tražilo - rekao je Jovanović za Danas.

On je, komentarišući to što još nije poznato kada će Apelacioni sud u Beogradu početi razmatranje žalbi na presudu za paljenje njegove kuće, rekao da se "zakasnela pravda može smatrati nepravdom".

Od izricanja druge osuđujuće prvostepene presude u Višem sudu bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i još četvorici, na ukupnu kaznu od 17 godina zatvora, prošlo je osam meseci.

Predsednik tročlanog sudskog veća je sudija Milimir Lukić, koji je medijskoj zajednici poznat kao predsednik veća koje je na apelaciji oborilo prvu prvostepenu presudu za ubistvo Slavka Ćuruvije, zbog prekoračenja optužnice.

Pravni zastupnik urednika portala Žig info Željka Matorčevića advokat Nemanja Todorović naveo je da "nema više manevarskog prostora za odugovlačenje".

Sa druge strane, advokat Viktor Gostiljac koji zastupa okrivljenog Simonovića navodi da "činjenice govore suprotno, jer je ovo jedan od najbržih postupaka".

- U prvostepenom postupku su suđenja bila zakazivana na sedam dana, pa na 10 dana. To je specifično u ovom postupku u odnosu na sve druge postupke - naglasio je Gostiljac.

Prema njegovim rečima, nema postupka u krivičnom pravu koje se zakazuje na 10 dana.

- To je nešto što sve treba da nas zabrine, jer je reč o obećanoj brzini - tvrdi Gostiljac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati