Društvo i ekonomija

D. Ljutić

10. 10. 2024. 07:06 10

VUČIĆ PORUČIO CRNOGORCIMA Ja sam taj srpski Vožd, ali...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio u Hamburgu da će Crna Gora dobiti od njega odgovor koji zaslužuje. On je rekao da vidi da je Srbija ponovo glavna tema svih napada u Crnoj Gori jer ne znaju kako da naprave koaliciju, pa neki misle da mogu da se iživljavaju nad našom zemljom. Njemu bi najviše odgovaralo kada bi u političkom životu postojali samo njegovi prijatelji,  tada bi suvereno upravljao srpskim svetom, selio ljude, upravljao i naređivao - njegova je otadžbina tamo gde on komanduje. Ali, Vučić neće stati i ne postoji trenutak kada će mu biti dosta, on hoće sve i hoće zauvek. U Tivtu je ipak morao da zastane.

Mi smo uvek u našoj istoriji birali Vožda, pa posle ni on nije znao šta će sa nama, ni šta će sa sobom. Vučić se nalazi pred drugim teškoćama i tu će se videti je li on Vožd ili nije, je li on reper za prepoznavanje Srbije ili nije. Šta će sada Gospodar Vučić koji je u mnogo šta siguran, to niko pouzdano ne zna i skoro neće znati. 

Srbija se nikada nije ogrešila o Crnu Goru, ni taktički, ni strateški, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, obraćajući se novinarima u Tivtu, gde je prisustvovao radnom ručku na sastanku inicijative Brdo-Brioni. U jednom trenutku se predsednik Srbije iznervirao i rekao jednom od novinara koji je postavljao pitanja o izvozu oružja i municije, "ajde se malo upristoji i nemoj da me prekidaš". Vučić je, novinarima posle sastanka Procesa Brdo-Brioni, rekao da pošto su svi "bili oduševljeni posetom predsednika Hrvatske Zorana Milanovića svom narodu u Donjoj Lastvi", da će uskoro posetiti Srbe na teritoriji Crne Gore.

- A to što je Srbija jedina tema i njen vožd, pod znacima navoda, a taj sam ja i to svakog bogovetnog dana već godinama, to govori o nedostatku sopstvenih tema, o tome kako neki misle da je to uvek dovoljan razlog napasti predsednika Srbije ili napasti Srbiju - izjavio je Vučić u dramaturškom monologu.

Građani Srbije su primorani da slušaju takav rečnik od svog predsednika, ali ne i ostali.

I kao da je naslutio šta se može dogoditi, predsednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da izjave svih lidera treba da budu odmerene, primerene i bazirane na međusobnom uvažavanju i poštovanju. Iako se očekuje da, ako ne svi, ono barem većina političara bude vična govorancijama, da razumljivim jezikom i najobičnijem građaninu jasno saopšti ono o čemu govori, u Srbiji se neguje sofisterija, namerno izvrtanje istine, pravljenje lažnih zaključaka i prividnih dokaza. Nakon što je svojevremeno ušao u vladu (kao potpredsednik i koordinator svih službi bezbednosti) Vučić je počeo da govori tiho, valjda želeći da stekne utisak staloženog i razumnog čoveka, ali se brzo promenio.

Ovime dovršavamo portret Vožda Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati