Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

23. 09. 2024. 13:34 8

"Vi ste kolektivno za posmatranje": Ponoš žestoko po Vučeviću

Bivši načelnik Generalštaba i predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš oglasio se na svom X nalogu povodom izjava premijera Srbije Miloša Vučevića da saobraćajnu nesreću koja se dogodila kod Kraljeva koristi kako bi prikupljao političke poene. Naime, on je napisao da se Vučević oglasio samo da bi odbranio predsednika Srbije Aleksandra Vučića "i ponavljao gluposti o topljenju tenkova".

Bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš upitao je juče, posle saobraćajne nesreće u kojoj je vojno oklopno vozilo ubilo pet osoba, predsednika Srbije Aleksandra Vučića je li i u subotu bio "vrhovni komandant" ili je to "samo kad razdrljen vrši smotru".

Na njegovu izjavu reagovao je premijer Srbije Miloš Vučević, i na svom nalogu na X je juče napisao da se ova saobraćajna nesreća koristi u svrhu prikupljanja političkih poena, pri čemu je "opet meta predsednik Aleksandar Vučić".

- Jadno da jadnije ne može biti! Opet zloupotrebljavaju jezivu tragediju zarad jeftinih političkih poenčića, i opet im je meta predsednik Aleksandar Vučić, čovek kojeg ne mogu nikako da pobede, pa sa društvenih mreža i iz tajkunskih medija "ispaljuju" laži, pretnje, vređana … I opet se usudio da javno smatra i ukazuje ona "junačina" Zdravko Ponoš, koji dokazano nema pojma ni o vojsci, ni o državi, i da nije toliko tužna, njegova vojnička sudbina bi bila smešna - pisao je.

- Bestidno i sramotno koristeći za političko obračunavanje veliku tragediju jedne porodice, tugu od koje svaki normalan čovek može samo da zanemi, Ponoš je ovog puta prevazišao samog sebe. Ne čudi što Zdravko Ponoš ne razume šta je red i čast, jer ih nema, ali zato jako dobro razume kako se seku i tope tenkovi i drugo oružje i kako se uništava srpska vojska, jer za to je maher. Ovo je vreme duboke tuge, i ja ne želim ništa više o Ponošu, osim da mu javno poručim - sram Vas bilo - napisao je Vučević.

Tim povodom, oglasio se i predsednik stranke SRCE Zdravko Ponoš, i napisao da se Vučević svojom objavom na X nije bavio tragedijom koja se dogodila kod Kraljeva, već "da bi odbranio Vučića od mene i ponavljao gluposti o topljenju tenkova".

- Zamerio mi premijer Miloš Vučević što sam prozvao odgovorne za stanje u Vojsci Srbije koje je dovelo i do tragedije koja je odnela 5 života. To mu je ujedno bilo prvo i jedino oglašavanje povodom te tragedije i to nakon 30 sati. U međuvremenu, a evo i danas, dan nakon tragedije neumorno na Instagramu objavljuje fotografije kako se kicoši ispred vojske, obilazi vinograde i nazdravlja sa popovima. Nije se Vučević ni večeras bavio tragedijom. Nije se bavio ni odgovornošću za tragediju, ni za stanje u Vojsci. Oglasio se da bi odbranio Vučića od mene i ponavljao gluposti o topljenju tenkova - napisao je Ponoš.

On je upitao premijera Srbije da li bi mogao makar jedan dan da se ponaša „dostojanstveno i prema žrtvama i prema poslu koji radi“, kao i da se uzdrži "od udvorništva".

- Hoćete odgovornost za ovo da otpišete uz 0,2 promila alkohola! Vi ste kolektivno za posmatranje - napisao je Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Hodaj uzdignute glave

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati