Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

20. 09. 2024. 07:00 0

Ova 3 uređaja nikada tek tako ne isključujte iz struje

Elektronske uređaje u kući često zbog smanjenja struje isključujemo iz utičnice, no to uvek nije dobra opcija. Postoje neki uređaji na koje isključenje iz struje uzrokuje oštećenja. Upoznati smo s činjenicom da neki električni uređaji često troše struju i kad su isključeni, što se naziva "fantomskim punjenjem". To uključuje, na primer, televizore, radije, LCD monitore ili bežične telefone i zbog toga imamo naviku neke uređaje da isključimo iz utičnice.

Međutim, isključivanje iz utičnice može da bude loše za neke uređaje. Bitno je pravilno isključiti uređaje kako bi se izbegla oštećenja. Kako biste izbegli oštećenje, uvek prvo koristite prekidač, a zatim utikač, piše Fenix magazin.

A uređaji na koje bi trebalo obratiti posebnu pažnju prilikom isključenja su štampač - isključivanje ink-jet štampača iz utičnice može izazvati probleme jer se uređaj resetuje, trošeći više tonera. WiFi ruter - isključivanje onemogućuje pristup internetu i stvara probleme s drugim povezanim uređajima - i OLED televizori - isključivanje može oštetiti ili pogoršati kvalitet slike zbog automatskog ažuriranja piksela.

Najbolje je unapred saznati od proizvođača možete li električni uređaj isključiti tasterom za napajanje ili je dopušteno potpuno isključiti napajanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati