Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 09. 2024. 19:44 11

Vozači, oprez! Od danas se uvode novine

Sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine počeće da se primenjuje od ponedeljka, 16. septembra, na četiri lokacije u Beogradu gde je dozvoljena brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na čas, saopštio je MUP Srbije.

Sistem će se primenjivati u Bulevaru Mihajla Pupina - Brankov most, raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, na raskrsnici ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace.

Vlasniku vozila kojim je učinjen prekršaj biće upućen poziv da u roku od osam dana dostavi potpune i tačne podatke o identitetu osobe koja je učinila prekršaj ukoliko vozilom u trenutku prekršaja nije upravljao vlasnik.

Vlasnik vozila dužan je da dostavi pisanu izjavu overenu od strane nadležnog organa na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi koje lice je upravljalo vozilom u vreme kad je učinjen prekršaj, navodi MUP.

Sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja brzine biće proširen i na određeni broj lokacija na kojima su, zbog neprilagođene brzine, saobraćajne nezgode učestalije.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova apelovala je da vozači poštuju ograničenja brzine i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati