Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

14. 09. 2024. 09:58 19

Megatrendu vraćena dozvola za rad

Ministarstvo prosvete poništilo je svoja prethodna rešenja i vratilo dozvole za rad Univerzitetu Megatrend i Visokoj školi modernog biznisa iz Beograda.

Ministarstvo prosvete je u petak 13. septembra na osnovu člana 183.stav 3. Zakona o opštem upravnom postupku donelo rešenje kojim se poništava prethodno rešenje o oduzimanju Dozvole za rad Megatrend Univerzitetu.

Megatrendu je dozvola za rad oduzeta 26. avgusta.

- Ministarstvo je uvidom u naknadno dostavljenu dokumentaciju uočilo proceduralni propust, te je shodno navedenom donelo rešenje o poništavanju konačnog rešenja Ministarstva prosvete o oduzimanju dozvole ovoj visokoškolskoj ustanovi - navodi se na sajtu Ministarstva u obrazloženju o vraćanju licence Megatrendu.

Potpuno identično obrazloženje nalazi se i u drugom saopštenju Ministarstva, koje se odnosi na Visoku školu modernog biznisa. Ovoj privatnoj visokoškolskoj ustanovi dozvola za rad oduzeta je 3. septembra, a deset dana kasnije je vraćena usled prodecuralnih propusta samog ministarstva.

U oba slučaja Ministarstvo prosvete je 5. septembra objavilo da dozvolu za rad oduzima na osnovu dopisa Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju koje je obavestilo Ministarstvo prosvete o konačnosti rešenja o odbijanju zahteva za akreditaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati