Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

13. 09. 2024. 17:54 1

Prosvetari pisali roditeljima: Objasnili razlog štrajka

Četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika uputila su pismo roditeljima, u kome su ih obavestili da u ponedeljak, 16. septembra neće držati nastavu i pozvali ih im se pridruže na protestu.

Oni su u pismu objasnili i razloge za ovakvu odluku:

- Sve čemu smo se nadali, u šta smo verovali proteklih godina i meseci, očekivali da će potpisano biti i ostvareno, palo je u vodu. Dokument koji je država i njeni najviši predstavnici potpisala sa nama učiteljima, definitivno smo saznali – neće biti realizovan. Mi smo ljudi koji ozbiljno rade i koji shvataju odgovornost svake svoje odluke i svake reči koju izgovorimo u učionici. I baš zato što smo svesni da dve godine posle nasilja u Trsteniku, i godinu i po dana od stravične tragedije u „Ribnikaru“ naša deca i dalje ulaze u nebezbednu školu, odlučni smo da ih zaštitimo. Štiteći ih od nasilja mi ih štitimo i od lažnih obećanja, od neispunjenih obaveza, neodržane reči - naveli su predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, GSPRS „Nezavisnost“, Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije, u zajedničkom obraćanju roditeljima.

Oni dodaju da će ponedeljak 16. septembar biti dan kada će svi stati i poslednji put upozoriti Vladu da je dužna da ispunjava sve svoje obaveze, „da joj škola i budućnost naše dece postanu prioritet, a ne pitanje koje se sme odlagati iz meseca u mesec iz godine u godinu“.

- Mi želimo da sve te zadatke našeg zanimanja dosledno i časno ostvarimo i znanje koje imamo da podelimo sa vašom decom, zato nam trebate vi. Pridružite nam se i budite uz nas i naši saveznici u borbi za bolju budućnost vaše i naše dece. U borbi za svoj status borimo se i za kvalitetno obrazovanje koje vaša deca zaslužuju. U ponedeljak 16. septembra nećemo držati časove u učionici. Držimo veliki javni školski čas na trgovima - poručili su sindikati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati