Društvo i ekonomija

D. Ljutić

27. 08. 2024. 20:31 54

VUČIĆ PORUČIO NARODU "Ja ne umem sebe da hvalim" (VIDEO)

"Biću ponosan zbog svega onoga što sam za zemlju uradio, jer ja vidim rezultate. Neće biti u stanju ne da okreče, neće biti u stanju da obiđu sve što sam izgradio. Samo što ja ne umem da se hvalim", izjavio je Aleksandar Vučić na TV Pinku. Međutim, kad mu bilo ko od onih koji bi mogli da ga izvedu iz nedostižnog predsedničkog spokoja kaže ono što ne želi da čuje, došlo bi se do same lozinke njegove vladavine, do odsudne odbrane od nestišljive vladarske panike: "Sram te bilo, nemoj da lažeš!"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na televiziji Pink i tom prilikom se ponovo pohvalio koliko je stvari izgrađeno tokom njegovog mandata. Ovo nije prvi put da predsednik ponavlja koliko je puteva i pruga izgrađeno tokom vlasti SNS. U vreme decembarskih izbora, slične stvari je govorio stalno. Da je SNS uradila 108 kilometara pruge, a prošla vlast ništa, ali kao što reče...

- Samo što ja ne umem da se hvalim. Neko napravi jedan most u jednom gradu, ja napravim tri. Pa će biti pet, pa u Novom Sadu nova tri, samo što ne umem to da ponavljam svaki dan - kazao je Vučić.

Vučićevi govori, tako učestali, po pravilu su plitki i pretenciozni. Njegov sirovi stil nevešto prikriva govornikovu pretenziju da jednostavnim rečima kaže nešto tobože misaono. Međutim, ta njegova obraćanja javnosti ne odlikuje negovana jednostavnost - što bi bilo sasvim umesno i razumno za nekoga ko se obraća najširoj javnosti, već jednostavno - besmislenost. Prvo se hvali kako mnogo radi, kako se žrtvuje za Srbiju i narod koji voli iznad svega. Onda priča šta je sve postigao i to stručno dokazuje statističkim podacima (najdosadniji deo). Zatim se baca na obećanja kako će plate i penzije biti veće nego ikada, a već su najveće, ali će iduće godine biti najveće u istoriji.

Smišljeno govorio o svojim životnim navikama, te koliko sati spava, kada se budi, šta radi noću, koje knjige čita, šta ga najviše muči, s kojim mislima ustaje svakog jutra. Vučić ističe da ima ne samo dobru saradnju sa centrima na Zapadu, nego i prijateljske odnose sa nekim zapadnim političarima. Tako inače izgledaju Vučićevi unutrašnji dijalozi: pošto ne ume da razgovara s drugima, on priča sam sa sobom. Postavi sebi pitanje i odgovori. Ili ne odgovori, kad smo već kod toga. Kaže, o tome ćemo kasnije, pa ne bude nikad.- Srbija će da izvozi sve više, mi moramo da imamo luku. Važno nam je da koristimo kapacitete Soluna i Pireja, čak i da kupimo deo luke, određene kapacitete, 5 do 10 odsto. Mi imamo pare, to nije problem. Nama je potrebno da imamo brži izvoz u svet i razgovarali smo o tome - rekao je Aleksandar Vučić posle razgovora sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom u februaru ove godine.

Ne hvali se on, jer to je naprosto tako, Pa, šta? U svakom slučaju, to je naprosto rezultat njegove nagonske potrebe da se legitimiše kao patriota, budući da ga očigledno teško pogađaju optužbe za izdaju, pa se zato skriva iza zakukuljenih formulacija. Tako se i izgubi na kraju kratke rečenice ponovo u ambiciji saopštavanja velikih misli. Tokom nekadašnjeg susreta u Parizu, Vučić je, kaže, "doživeo stvari koje nije ni sanjao“. Makron ga je "odveo u vinski podrum Jelisejske palate“. Hvali se Vučić da je "malo ko u Evropi imao čast da to vidi".I na kraju gostovanja na Pinku, kaže da je mnogo novca spolja uloženo kako bi se on skinuo sa vlasti.

- Mnogo novca, milijarde su uložene protiv mene. Oni ne mogu da podnesu da postoji neko ko je hrabar i ko neće da im ustukne nijednog sekunda i koga ne mogu da varaju na šibice kako su učili - naveo je Vučić.

Ne ume čovek sebe DOVOLJNO da nahvali i to ti je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 54

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Instruktor plesa

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati