Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

06. 08. 2024. 14:44 52

"Pričate da se skuplja, a niko ništa nije skupio": Vučić uvredio građane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će lek za "decu leptire", koja pate od bulozne epidermolize biti dostupan u Srbiji "najkasnije do 13. ili 14. avgusta". Ali, govoreći o tome, predsednik Srbije je usput uvredio sve građane koji su tokom godina slali SMS poruke ili na drugi način pomagali da se sakupe novčana sredstva kako bi se obezbedili zavoji i kreme za tu decu.

- Lečenje košta 600.000 evra, reč je o kremama, biće dostupno od 13. ili 14. avgusta u Beograd. Za jedno dete 600.000 evra, a ima dece za koje smo izdvojili i dva miliona evra. Sve je to država Srbija uradila! Sve to što pričate kako se skuplja okolo-naokolo, uglavnom niko ništa nije skupio - kazao je Vučić tokom obilaska radova na izgradnju bolnice Tiršova 2 u Beogradu.

- To vam je ko kad mi neki klubovi košarkaški pričaju o tome kako navijači plaćaju porez, pa od tog dobijemo koliko, Siniša para - nastavio je.

- Malo - rekao je Mali.

- Dobije nulu, ali nije ni važno. E tako vam sve ide, ali je "Vućiću, pederu". I sve je tako, i sve je kod nas tako inverzno, i sve je laž! Nego, udri po državi pa možeš - dodao je Vučić.

- Kao da je teško reći – pomaže država, ali mnogo puta je pomogao i naš narod - jedan je od komentara na društvenim mrežama nakon ove Vučićeve izjave.

"Samo se setite koliko je sportista uplatilo ne male pare za lečenje dece i odraslih";

"Oprostite što se mešam, kad se kaže "država platila/pomaže", to smo isto mi, tj. narod, platili";

"Svakog meseca šaljem 10 poruka za bolesnu decu. Imam dokaz za to. Toliko mogu da izdvojim od penzije. Znam da je to kap u moru ali poznajem i mnogo prijatelja koji isto šalju SMS. Sramota da nas stalno vređa i ponižava kao da živimo u nekoj neprijateljskoj zemlji" - samo su neki od komentara uvređenih građana na društvenoj mreži Iks.

Bulozna epidermoliza je retko oboljenje kože i sluznice, gde oštećenja nastaju čak i pri slabom dodiru ili pritisku na kožu. Oštećenja su slična opekotinama, ali sa stvaranjem velikih površina plikova i rana.

Prema podacima u medijima, u Srbiji od bulozne epidermolize boluje 39 osoba, od toga je 17 dece. Prošle godine je u Americi odobren i prvi lek – gel, koji košta oko 600.000 evra i koji će, prema najavama predsednika Srbije, biti nabavljen i za obolele u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati