Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 07. 2024. 13:02 17

Popović: Nova uvreda za sve žene od strane premijera Vučevića

Izjava premijera Vučevića: "Da nedostatak klima uređaja nije ugrozio rad porodilišta "Narodni front" i da je obavljano 30 porođaja dnevno, što je gotovo pun kapacitet rada" nova je uvreda za sve žene Srbije koje, kada krene porođaj, ne mogu da čekaju ni da zahladni ni da stignu klime - izjavila je Mila Popović predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd i narodna poslanica i dodala: "Ili da pojasnim Vučeviću, ako ne postoje normalni uslovi u porodilištima onda su životi majka i beba ugroženi".

Popović podseća da prošli put kada se Vučević bavio ovom tematikom objasnio nam je da je žena svetinja samo ako rađa i da je to "što donosi na svet novi život čini bićem koje je zapravo najsličnije Bogu".

- Sva je sreća što čin dolaska bebe na svet nikako ne zavisi od gomile nesposobnih ministara poput Lončara i premijera Vučevića koji pokušava da od Brnabićke preuzme titulu za najblamantniju izjavu. Sve što budućim majkama ovaj režim garantuje jesu ventilatori kojima se hvali ministarke Đurđević Stamenkovski i potpuna neizvesnost šta će zateći u porodilišu - navela je Popović.

- To je prava slika vlasti za koju je Srbija plen koji rasprodaje, a ljudi samo broj koji ih ne interesuje. Jedini način da zaustavimo potpuni slom jeste hitna primena svih zahteva opozicije vezanih za izborne uslove i vanredni izbori na kojima građani treba da kažu da li podržavaju one zbog kojih se žene porađaju bez klima, a mladi odlaze da se ne vrate - zaključila je Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati