Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 07. 2024. 12:57 54

"U Srebrenici upućen poziv na rat": Vučić prozvao NATO

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da "snage u Prištini i Sarajevu priželjkuju da NATO interveniše na ovom prostoru protiv Srbije".

- Oni priželjkuju sukob i intervenciju NATO. To je zajedničko za snage u Prištini, Sarajevu i mnoge druge... Pošto NATO, naravno, nije imao hrabrosti da napadne Rusiju, da su imali principe - valjda bi to uradili kad su napali malenu Srbiju. Malo su promenili te moralne principe, a pošto je Srbija suviše mala i nije nuklearna sila, ne može da se suprotstavi njima - rekao je Vučić i dodao:

- Zato je njima važno da Srbiju isprovociraju i da napravimo nešto zbog čega bi NATO mogao da interveniše, ne bi li Srbija konačno bila slomljena. I kad bi Srbija prihvatila sve što oni traže i rade, jer ono juče su nedvosmisleni pozivi na rat, to je jasno markiranje i targetiranje i šta u stvari mora da bude odgovor na apsolutno nepostojeću velikosrpsku politiku… A taj odgovor je kraj Srbije - rekao je on.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je u četvrtak u Srebrenici nedvosmisleno upućen poziv na rat sa Srbijom, optužujući političare i javnost u regionu da pokušavaju našu državu da uvuku u sukob sa NATO paktom. On je analizirao rad stranih i srpskih medija, navodeći da on razume demokratiju za razliku od mnogih i da je zbog toga ovde moguće njega nazvati - "zlikovcem, ubicom i diktatorom".

Vučić je rekao da je Srbija kupila 5 tona zlata i da su nam, kako je rekao, rezerve na "najvišem nivou".

- Vodimo veliku bitku za ispunjavanje rokova koje smo sebi postavila, a koji su vezani za EXPO. U najvećoj meri uspevamo u tome - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 54

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati