Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

12. 07. 2024. 12:33 58

Vučić: Samo kod nas smete da napišete da sam ubica, diktator i zlikovac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se ovog petka javnosti iz zgrade Predsedništva.

Vučić je na samom početku rekao da je Srbija kupila 5 tona zlata i da su nam, kako je rekao, rezerve na "najvišem nivou".

- Vodimo veliku bitku za ispunjavanje rokova koje smo sebi postavila, a koji su vezani za EXPO. U najvećoj meri uspevamo u tome - rekao je on.

Vučić je ovu konferenciju iskoristio da poredi dinarsku i deviznu štednju u odnosu na period od 2012. do danas.

- Zašto sam ovo sve ispričao, zato što mi dobro znamo, a to pokazuje i poslednji izveštaj MMF, koji govori o vrlo dobroj finansijskoj situaciji u Srbiji… Želim da vas obavestim da će od sutra biti u dvodnevnoj poseti Egiptu i naš veliki i važan zadatak da uspostavimo najbolje moguće odnose. Potpisaćemo ugovor o slobodnoj trgovini sa Egiptom - rekao je Vučić.

On je rekao da će posle posete Egiptu putovati u London na sastanak evropske političke zajednice.

- Tamo će biti svi evropski lideri, 17. ili 18. jula - rekao je on.

Vučić je rekao da je "nedvosmisleno jasno da se Srbija suočava sa brojnim političkim izazovima", koje, kako je rekao, nije stvorila i za njih nije odgovorna.

- Mnogi su sukob u Ukrajini pokušali da iskoriste za konačni udar na Srbiju. Samo unižena, ekonomski i politički uništena Srbija je dobrodošla. Mi smo pre 24 sata imali priliku da pratimo događaje iz Srebrenice, 29 godina od masakra. Umesto to da bude prilika za reči pomirenja, Srbija i njeni građani, srpski narod u celini, bili su izloženi neistinama, pogrdama i najdirektnijim pretnjama - rekao je on.

Predavanje o "moralnom sakaćenju Srbije"

Predsednik Srbije je zatim govorio o "moralnom sakaćenju Srbije" koristeći kinesku tablu, govoreći o tome kako ga optužuju da je Putinov potrčko, da ga lažno optužuju da želi rat, da u Srbiji postoji nedostatak demokratije i da je na delu diktatura.

- To rade ne bi li se tražilo od Zapada podrška za dalje akcije protiv naše zemlje. Reč je o ozbiljnom planu koji se sprovodi. Za to da bi se ostvarilo je potrebno ekonomsko slabljenje Srbije, usporavanje njenih evropskih integracija - a to rade zemlje iz okruženja koje su deo EU i koje nisu… I naravno, minijature o kojima sam govorio, poput jadarita, ne bi li se usporio naš rast. Za sve ovo je potrebna političko-medijska agresija, a to vidite kroz deo evropskih i svetskih medija, regionalnih i naravno, srpskih. Vrlo sam pažljiv kad o svemu ovome govorim, jer znam šta je demokratija, za razliku od svih ovih zemalja o kojima govorim - rekao je Vučić, koji se potom dao u analizu rada medija u Srbiji i svetu.

- Možete da vidite i ukrajinske televizije, francuske, američke, kineske, ruske, nemačke…. Ovde sve možete da vidite sve što kod njih ne možete. Ovde možete da čujete i da sam ubica, zlikovac, diktator… Kod njih ne možete da čujete i neuporedivo manje stvari, a da ne budete osuđeni za to što ste nekoga prozivali ili ne znam šta govorili - rekao je Vučić i zatim dodao:

- Nemojte da smetnete sa uma, pogledajte kako funkcionišu glavni mediji u Sarajevu, Podgorici, Zagrebu i Prištini. Šta god ja izgovorio, biće da sam poludeo, ljutito objašnjavao i pobesneo. Staviće da su mi klempave uši… Ja jesam ružan čovek, ali mi uši nisu klempave. Prikrivaju naše ekonomske ide, to kriju, ali pričaju o velikosrpskim projektima.

Vučić je zatim prozvao javnost u regionu, apostrofirajući da oni "samo čekaju priliku".

- Oni priželjkuju sukob i intervenciju NATO. To je zajedničko za snage u Prištini, Sarajevu i mnoge druge. Pošto NATO, naravno, nije imao hrabrosti da napadne Rusiju, da su imali principe - valjda bi to uradili kad su napali malenu Srbiju. Malo su promenili te moralne principe, a pošto je Srbija suviše mala i nije nuklearna sila, ne može da se suprotstavi njima… Zato je njima važno da Srbiju isprovociraju i da napravimo nešto zbog čega bi NATO mogao da interveniše, ne bi li Srbija konačno bila slomljena. I kad bi Srbija prihvatila sve što oni traže i rade, jer ono juče su nedvosmisleni pozivi na rat, to je jasno markiranje i targetiranje i šta u stvari mora da bude odgovor na apsolutno nepostojeću velikosrpsku politiku… A taj odgovor je kraj Srbije - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 58

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati