Društvo i ekonomija

[ Izvor: Agencije ]

01. 07. 2024. 16:34 4

Poljoprivrednici najavljuju proteste, ovo je razlog

Predsednik Udruženja poljoprivrednika "Stig", Nedeljko Savić, izjavio je danas da su poljoprivrednici sedam udruženja nezadovoljini zabranom izvoza suncokretovog ulja i najavio da će "za nekoliko dana reagovati“ na tu zabranu", a da će "posledice trpeti saobraćaj i građani".

On je rekao da će, umesto da su dobili obećane subevncije, poljoprivrednicima biti naneta nova šteta od obustave izvoza ulja.

- Sada je cena suncokreta oko 55 dinara po kilogramu, a zbog zabrane sigurno će pasti na oko 45 dinara, pa ćemo imati novi gubitak u proizvodnji. Koliki će to biti gubitak bolje objašnjava cena od pre tri godine kada je suncokret koštao oko 73 dinara po kilogramu - rekao je Savić.

Naveo je da su ta uduženja za odluku o zabarni izvoza saznali pre nekoliko dana od prerađivača, a to je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je pre nekoliko dana u obraćanju javnosti rekao da je "ogromna potražnja ulja u regionu zbog rasta troškova proizvodnje tog proizvoda u Ukrajini i da je zbog toga u ovom trenutku iz Srbije, malo zaustavljen izvoz, pa će se videti kako dalje".

- Reagovaćemo snažno na tu odluku, a posledice će trpeti na žalost saobraćaj i građani - rekao je Savić, ali nije želeo da navede detalje o eventualnom protestu.

Dodao je da je to odluka, osim uduženja "Stig", i udruženja poljoprivrednika "Naše mleko", "Složni Pidikanci", Bavanište, "Brestovački ratari", "Spas i opstanak Zapadne Srbije", "Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja" i "Severni Banat" Kikinda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati