Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

01. 07. 2024. 15:56 23

Provladinim medijima stigao spisak sagovornika za kampanju podrške iskopavanju litijuma

Vlada Srbije odlučila je da u naredne dve nedelje pokrene medijsku kampanju s ciljem da podrži projekat iskopavanja litijuma. Prema izvoru N1, provladinim medijima je prosleđen spisak ljudi koji bi trebalo da na dnevnom nivou budu sagovornici u gostovanjima, debatama i okruglim stolovima na temu iskopavanja litijuma.

U poruci koja je prosleđena urednicima provladinih medija, a u koju je N1 imao uvid, navodi se da te sagovornike, među kojima su profesori Rudarsko-geološkog, Mašinskog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, ali i Udruženja inženjera rudarstva i geologije Srbije, treba zvati u goste kako bi pričali o pozitivnim efektima rudarenja litijuma.

U poruci medijima savetuje se da se o gostovanjima dogovaraju sa osobom koja je istovremeno i konsultant Rio Tinta i da je važno da ta kampanja krene od danas.

Podsetimo Udruženje "Ne damo Jadar" predalo zahtev Vladi Srbije kojim joj je dala rok od 40 dana, odnosno do 10. avgusta, da usvoji zakonsku zabranu geoloških istraživanja i eksploatacije litijuma i bora u Republici Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati