Beograd

Direktno.rs

03. 07. 2024. 14:43 1

"Šapić neosnovano uvećavao budžetski prihod, novac od naplate javnog prevoza predstavio kao javni prihod"

"Prema izveštaju Državne revizorske institucije o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta Grada Beograda za 2023. godinu, Gradska uprava ne samo da je tokom prethodne godine, posle raskida ugovora sa Kentkartom, od naplate karata u javnom prevozu prihodovala oko 1,7 milijardi manje u odnosu na 2022. i za oko 1,5 milijardi manje nego 2021. godine, nego je pokušala da ostvareni prihod lažno predstavi kao budžetski prihod", navodi se u saopštenju beogradskog odbora Srbija centra, koje prenosimo u celosti.

"Naime, utvrđeno je da su "budžetski prihodi Grada Beograda u 2023. godini neosnovano uvećani za iznos od 4.562.531 hiljada na ime uplaćenih sredstava integrisanog tarifnog sistema za naplatu karata u javnom linijskom prevozu u Beogradu (sredstva ITS-a), a koja nemaju karakter javnih prihoda, što nije u skladu sa članom 2, 5, 14 i 49 Zakona o budžetskom sistemu".

Nesposobnost da upravlja gradom, gradskom imovinom i gradskim budžetom gradonačelnik Šapić pokazuje svakodnevno. Napominjemo da je Šapiću uspelo da, po prvi put, prihodi u budžetu Beograda budu manji nego rashodi. Međutim, ovakvi nezakoniti pokušaji da se finansijskim inžinjeringom lažno predstavi poslovna nesposobnost zahteva hitnu reakciju nadležnih institucija. U ovom slučaju odgovornost gradonačelnika, kao direktnog izvršioca budžeta, nesporna je, a beogradski odbor Srbija centra zahteva utvrđivanje odgovornosti i sekretara za finansije Katarine Čubrić.

Beogradom ne smeju da upravljaju nesposobni, priučeni kadrovi SNS-a, kojima su zakoni formalnost", zaključuje se u saopštenju GrO Srbija centar Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati