Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 06. 2024. 11:20 5

POKS: Rudnik litijuma je srpski mulj, a ne norveška nafta

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića da objasni izjavu zvaničnika Rio Tinta da će Srbija imati 270 miliona dolara godišnje zarade od rudnika litijuma u Jadru, ističu iz POKS-a.

- Srbija godišnje proizvede dobara i usluga vrednih 63 milijardi dolara i nikakva rudna renta od litijuma vredna manje od pola procenta srpskog godišnjeg BDP-a ne može napraviti promenu u životu građana, niti je opravdano nazivati je prilikom za razvoj i porediti sa norveškom naftom - izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

- Četiri godine bi morao da radi taj rudnik litijuma, koji zbog opasnosti koje nosi nigde u EU ne može dobiti dozvolu za rad, da bi isplatio nepotrebni Nacionalni stadion. Trinaest godina rada bi mu trebalo da isplati zaduživanja zbog EKSPO izložbe koja je svakoj zemlji koja ju je organizovala donela samo gubitke. Tako se, gospodine predsedniče srpske vlade, kuća ne gradi. Tako se kuća uništava i to Vam nećemo dozvoliti - istakao je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati