Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

12. 06. 2024. 21:16 13

Koliko košta jedno veče SNS-ovaca na Pinku: Cenovnik kaže milion evra, ali...

Po proračunima Transparentnosti Srbije, koalicija oko SNS-a je za ove lokalne izbore potrošila šest miliona evra, prošlog decembra kada su bili i parlamentarni izbori potrošeno je nešto više od sedam miliona evra. Samo za poslednju emisiju na Pinku, pred izbornu tišinu, sa tri voditelja i publikom, naprednjaci su po cenovniku morali sa sve popustom da izdvoje čak milion evra, a da li su toliko i platili Željku Mitroviću, nije poznato.

Pesmom "dela govore" počela je emisija na Pinku, a šta su rekla dela u emisiji pred izbornu ćutnju koja je trajala duže od dva sata?

- Samo da znaš, drže nas što duže jer ovo na kraju je iznajmljen termin, Željko hoće to što duže, njemu taksimetar radi, ne bi on nas pustio ovako da dođemo nego zato što mi to platimo - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Koliko košta tročasovno predstavljanje na Pinku u velikom studiju, sa mnogo publike i još više šminke, izračunali su u Transparentnosti.

- Cena tog iznajmljenog termina koji se pojavljuje pred tišinu i traje dva i po sata je prema našoj proceni oko 907 hiljada evra i kada sve uđe u našu ukupnu procenu, to sve čini oko šest miliona evra za ovu kampanju - rekla je Miša Bojović iz Transparentnosti Srbija.

- I gledanost, mi smo privatni servis građana, nas ne morate ništa da platite, imate sve - rekla je voditeljka u Pinkovom studiju.

Na to se nadovezao predsednik:

- E, Željko, jesi čuo držimo te za reč.

Da li je držao za reč Željkovu glavnu zvezdu ili je termin poslednje večeri predizborne kampanje na Pinku ipak plaćen novcem - nije poznato. Poznato je ko je u kampanji najviše bio u medijima - što u besplatnim, što u plaćenim terminima.

- Vidimo da je najveći trošak ostvaren na Pinkovim kanalima, sledi Hepi, pa sličan iznos za RTS i RTV, Prva, pa B92 i ostali kanali kablovski sa manjim iznosom - kaže Bojović.

A osim malih ekrana, Aleksandar Vučić je apsolutni pobednik i naslovnih strana - čak 169 puta, i to 90 odsto pozitivnih, a prati ga Savo Manojlović sa 18 naslovnih strana od kojih je dve trećine negativnih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Tebi je to smešno?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati