Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ]

09. 06. 2024. 20:25 36

Malinari posle blokade: Samo nam Vučić i Vučević mogu pomoći

Magistralni put Užice-Beograd bio je dva sata u blokadi, pošto su požešku petlju danas blokirali nezadovoljni malinari, ne samo iz Arilja već širom Zlatiborskog i Moravičkog okruga.

Nezadovoljni ponuđenom otkupnom cenom maline od 250 dinara, pomoć traže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Miloša Vučevića. Kažu da im samo predsednik i premijer mogu pomoći da dođu bar do kompromisa jer u suprotnom, biće ugašeno malinarstvo u Srbiji.

Deo putničkih vozila kretao se kroz obilazne seoske puteve ali su se ipak stvorile nepregledne kilometarske kolone u kojima je, pored putničkih vozila, bilo najviše kamiona i autobusa.

Nezadovoljni malinari već drugu nedelju zaredom, svoje zadovoljstvo iskazali su na magistralnoj petlji u Požegi. U odnosu na prošlonedeljnu protesnu vožnju, danas su blokirali saobraćaj u trajanju od dva sata. U Ministarstvo poljoprivrede su izgubili poverenje pa pomoć traže od predsednika i premijera.

- Posle svega što se dešavalo poslednjih dana a vezano za cenu maline, danas smo došli ovde da bi nas čuo predsednik Vučić i premijer Vučević, jer mi više nemamo kome da se obratimo. Još se sada obraćamo njima jer Ministarstvo poljoprivrede, niti ima sluha niti razumevanja za naše probleme. Oni rešavaju samo svoje probleme a naše ne. Ako nas predsednik i premijer ne budu želeli da čuju, nama preostaje da ovde ležimo po ceo dan, da obustavimo berbu pa kada se ovo sve završi da se iseljavamo, da tražimo alternativu čime dalje da se bavimo i od čega da živimo“, predsednik Udruženja malinara "Vilamet“ iz Arilja, Mileta Pilčević.

Ukoliko i ovog puta republička vlast na čelu sa predsednikom i prremijerom, ostane nema na zahteve malinara, kako su danas na protestu rekli, radikalizuju proteste, obustavljaju berbu ali i kreću u uništavanje svojih zasada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati