Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

24. 02. 2025. 07:31 0

Domaće kiflice sa nadevom od piletine i povrća (VIDEO)

Ove domaće kiflice su savršen izbor za početak dana.

Sastojci:

Za testo:

3 šolje brašna

1 kašika šećera

1 kašičica soli

2 kašičice suvog kvasca

1 jaje (na sobnoj temperaturi)

3/4 šolje toplog mleka

1 kašika ulja

Topla voda po potrebi

Za fil:

1 kašika ulja

1 kašičica belog luka (zgnječenog)

250 g pilećeg filea (sitno iseckanog)

So po ukusu

1 kašičica bibera

pola kašičice ljute tucane

1 kašika sirćeta

1 kašika soja sosa

Paprika, crni luk i paradajz po ukusu (sitno seckani)

Mocarela i čedar sir po ukusu

Za premaz i dekoraciju:

1 umućeno jaje

Susam po želji

Sir po želji

Paprika, paradajz i crne masline za dekoraciju

Priprema:

Kiflice su neizostavan deo svake trpeze, bilo da ih pravite za doručak, užinu, slavlje ili neko posebno okupljanje. Ove kiflice sa piletinom, sirom i povrćem su savršen spoj hrskave spoljašnjosti i sočnog, začinjenog fila unutra. Pored toga što su preukusne, lako se pripremaju i mogu se prilagoditi vašem ukusu – dodajte više povrća, menjajte vrste sira ili ih napravite u mini verziji za posluženje gostima.

U toplom mleku rastopite kvasac sa šećerom i ostavite 5-10 minuta dok ne zapeni. U činiji pomešajte brašno i so, dodajte jaje, ulje i nadošli kvasac. Dodajte malo tople vode po potrebi i mesite dok ne dobijete meko i elastično testo. Pokrijte testo krpom i ostavite na toplom mestu oko sat vremena da udvostruči volumen.

U tiganju zagrejte ulje, dodajte beli luk i kratko propržite. Dodajte pileće meso, so, biber, ljutu tucanu, sirće i soja sos. Pržite dok meso ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Dodajte seckanu papriku, crni luk i paradajz, pa sve kratko propržite. Ostavite fil da se ohladi, zatim umešajte rendani sir.

Nadošlo testo razvucite i podelite na kvadrate. U sredinu svakog stavite nadev i umotajte. Poređajte kiflice na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji dodajte malo rendanog sira i dekoraciju od maslina, paprike i paradajza. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne porumene.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Omiljena destinacija

Zoran Živković [24.02.2025.]




Video dana

Ne snalazi se baš najbolje

Anketa

Da li ćete bojkotovati najveće trgovinske lance u Srbiji?

Rezultati