Kuhinjica
24. 02. 2025. 07:31 0
Domaće kiflice sa nadevom od piletine i povrća (VIDEO)
Ove domaće kiflice su savršen izbor za početak dana.
Sastojci:
Za testo:
3 šolje brašna
1 kašika šećera
1 kašičica soli
2 kašičice suvog kvasca
1 jaje (na sobnoj temperaturi)
3/4 šolje toplog mleka
1 kašika ulja
Topla voda po potrebi
Za fil:
1 kašika ulja
1 kašičica belog luka (zgnječenog)
250 g pilećeg filea (sitno iseckanog)
So po ukusu
1 kašičica bibera
pola kašičice ljute tucane
1 kašika sirćeta
1 kašika soja sosa
Paprika, crni luk i paradajz po ukusu (sitno seckani)
Mocarela i čedar sir po ukusu
Za premaz i dekoraciju:
1 umućeno jaje
Susam po želji
Sir po želji
Paprika, paradajz i crne masline za dekoraciju
Priprema:
Kiflice su neizostavan deo svake trpeze, bilo da ih pravite za doručak, užinu, slavlje ili neko posebno okupljanje. Ove kiflice sa piletinom, sirom i povrćem su savršen spoj hrskave spoljašnjosti i sočnog, začinjenog fila unutra. Pored toga što su preukusne, lako se pripremaju i mogu se prilagoditi vašem ukusu – dodajte više povrća, menjajte vrste sira ili ih napravite u mini verziji za posluženje gostima.
U toplom mleku rastopite kvasac sa šećerom i ostavite 5-10 minuta dok ne zapeni. U činiji pomešajte brašno i so, dodajte jaje, ulje i nadošli kvasac. Dodajte malo tople vode po potrebi i mesite dok ne dobijete meko i elastično testo. Pokrijte testo krpom i ostavite na toplom mestu oko sat vremena da udvostruči volumen.
U tiganju zagrejte ulje, dodajte beli luk i kratko propržite. Dodajte pileće meso, so, biber, ljutu tucanu, sirće i soja sos. Pržite dok meso ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Dodajte seckanu papriku, crni luk i paradajz, pa sve kratko propržite. Ostavite fil da se ohladi, zatim umešajte rendani sir.
Nadošlo testo razvucite i podelite na kvadrate. U sredinu svakog stavite nadev i umotajte. Poređajte kiflice na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji dodajte malo rendanog sira i dekoraciju od maslina, paprike i paradajza. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne porumene.
Komentari 0
ostavi komentar