Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

28. 05. 2024. 12:01 2

Advokat Siniše Malog dobio posao za EXPO 2027

Advokat Igor Isailović iz Beograda, koji je sarađivao sa ministrom finansija Sinišom Malim, ali i drugim biznismenima povezanim sa Srpskom naprednom strankom, dobio je ugovor vredan više od 14 miliona dinara za pravne usluge koje će pružiti u realizaciji projekta EXPO 2027.

Kako je objavljeno na portalu javnih nabavki, usluga pružanja advokatske usluge bila je procenjena na 12 miliona dinara bez PDV-a, a Isailović je dobio posao pošto je njegova ponuda bila najniža i iznosila je 60 hiljada dinara manje od procenjene vrednosti.

Kada se na to doda i PDV, ovaj advokat će za pružanje svojih pravnih usluga s državom, odnosno privrednim društvom EXPO 2027 d.o.o. Beograd, sklopiti ugovor u vrednosti od 14,328 miliona dinara.

Tender je na portalu javnih nabaki objavljen 8. maja, prvog radnog dana posle uskršnjih praznika, a odluka o dodeli ugovora Isailoviću je objavljena u utorak, 28. maja.

U trci za posao vredan više od 122 hiljade evra učestvovala su još dvojica advokata, ali su obojica dala ponude koje su bile iznad procenjene vrednosti posla - 12,6 miliona i 13,2 miliona dinara bez PDV-a. 

Ko je Igor Isailović?

Isailović se u javnosti spominjao i 2020. godine kada je prodavana kula "Beograđanka", s čijim kupcima, firmom "Marera Properties" je sarađivao.

U vezu sa Malim dovela ga je bivša supruga ministra finansija, koja je za KRIK 2017. godine ispričala kako su Mali i Isailović došli na ideju da pred Agencijom za borbu protiv korupcije opravdaju poreklo novca, konkretno 95.000 evra.

- Siniša i njegov advokat Igor Isailović došli su na ideju da prikažu da sam posle smrti oca pronašla novac koji sam potom koristila za svakodnevne potrebe. Stigla mi je poruka od Isailovića: "Marija, treba da potpišeš izjavu za Agenciju za borbu protiv korupcije". Rekla sam: "Ne dolazi u obzir, ne želim da radim takve stvari". Imam tu prepisku sa njim - govorila je 2017. Marija Mali. 

Za Isailovića je ispričala da je najbliži saradnik tadašnjeg gradonačelnika Beograda, a sada ministra finansija.

- Igor je radio kao advokat u "Grand kafi" i tamo su se upoznali kada je Siniša bio zadužen za pregovore o prodaji te firme. Isailović je tada bio na početku karijere i Siniša ga je uzeo pod svoje i naučio poslu. Isailović je potom izašao iz grupe advokata sa kojima je radio i osnovao svoju firmu. Od tada ne postoji nijedan posao koji je Siniša ikad uradio, a da on nije učestvovao - rekla je bivša supruga Siniše Malog za KRIK. 

Advokatska kancelarija "Isailović & Partners" bavi se korporativnim pravom i pružanjem usluga savetovanja. 

KRIK je 2020. pisao da je ovaj beogradski advokat bio i poslovni partner nekadašnje premijerke, a sada predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić. Prema navodima ovog portala, na listi njegovih klijenata su i kum predsednika države Nikola Petrović, biznismen sa Kosova i lice sa poternice Zvonko Veselinović, ali i Srđan Milovanović koji je kupio televizije Prva i B92, kao i Boban Rajić, kupac Večernjih novosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati