Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 04. 2024. 10:00 83

Vučić: Za 3 do 4 meseca biće najgora situacija od 1945.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će za tri do četiri meseca biti najgora situacija u svetu od Drugog svetskog rata, prenosi RTS.

Govoreći o geopolitičkoj situaciji u svetu predsednik Vučić je rekao da je mnogo žarišta, a da velike sile na to gledaju po principu "dobro je dok se to dešava negde drugo".

- To je dobro dok se to dešava negde drugde, tako oni misle. Dugoročno, ja ne vidim da rešenja postoje, jer se stvari menjaju, neki se odupiru tim promenama - rekao je Vučić za RTS.

Dodao je da postoje brojna kršenja međunarodnih akata, samo što su neki bili vrlo precizni pri određivanju i pokazivanju na one koji su Povelju UN sada prekršili, a nisu baš mnogo marili za činjenicu što su to prekršili kada su oni to činili nama.

- Ali šta da radite, ta vrsta licemerja i igra međunarodne politike, ko je jači - tlači, i to je to. To je osnovni princip međunarodne politike, tako da se mi manemo svih njihovih priča o međunarodnom pravu. Mi, mali, moramo da se držimo međunarodnog prava, jer nam je to jedino za šta možemo da se uhvatimo, a ovi veliki, oni će da se tuku i da se tuku, i biće sve jače i biće sve gore - zaključio je Vučić.

Pre tačno dve godine, odnosno 15. maja 2022. godine, predsednik je prognozirao najgoru zimu u poslednjih 70 godina, tačnije od kraja drugog svetskog rata. Povod za te crne prognoze bio je početak rata u Ukrajini i energetska kriza koja se nazirala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 83

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati