Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ]

20. 03. 2024. 10:53 11

Sudija Majić: Saznaćemo ko je svemogući Oskar

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da smatra da neće ostati tajna ko je "svemogući funkcioner" koga su pripadnici grupe Darka Šarića u Skaj komunikaciji nazivali "Oskar".

Majić, koji je i jedan od osnivača inicijative ProGlas, za list Nova je rekao da "iako deluje nekada patetično, zaista postoji ono da je pravda spora, ali dostižna".

- Onog trenutka kada se pravosuđe oslobodi, kada nova vlast bude rešena da se pravosuđe bavi onim što je njen posao, verujem da je relativno laka, brza i rešiva stvar. Nemoguće je da novinari budu bolji istražitelji od tužilaca, to je velika sramota - rekao je Majić povodom toga što je navode o Skaj komunikaciji u kojoj se pominje "Oskar" objavila nevladina organizacija Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Na pitanje da li vlast može da sprovede većinu preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) pre 2. juna, za kada je najavljeno da će biti raspisani novi lokalni izbori u Beogradu, Majić je odgovorio da "ova vlast svakako može da ispuni većinu onoga što je rekao ODIHR", a da je osnovno pitanje da li hoće.

- Ako se, ipak, ispostavi da se ništa ne menja, da se prepravljaju birački spiskovi, naravno da će se postaviti kao najlegitimnije pitanje - čemu uopšte izbori - kazao je Majić.

Na pitanje da li će ProGlas dati svoj predlog opoziciji za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Beograda, Majić je odgovorio da "ProGlas ostavlja političkim akterima da deluju politički, ne samo u vezi sa izborom gradonačelnika, već i sa drugim odlukama".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati