Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

12. 03. 2024. 21:42 44

Nebojša Bakarec uvredio Anu Brnabić

Za sedam godina na čelu Vlade Srbije, Ana Brnabić je pokazala da je sposobna, dorasla, dostojna, vredna, pristojna, hrabra, skromna i uravnotežena osoba. Pokazalo se da nije "fikus", već LIČNOST čvrstog karaktera - napisao je u svom autorskom tekstu Nebojša Bakarec, član Predsedništva SNS, o odlazećoj predsednici Vlade.

Konstatujući da je "svojim jakim karakterom, pristojnim i nenametljivim ponašanjem i pozitivnom ličnošću, učinila za građane više dobrog nego bilo koja žena u istoriji Srbije", Bakarec je buduću predsednicu parlamenta nazvao "Ana Orleanka Brnabić - Majka hrabrost".

Želeći da joj udeli kompliment Bakarec je zapravo uvredio Anu Brnabić upoređujući je sa likom iz čuvene drame Bertolta Brehta.

Primetio je to i profesor prava Bojan Pajtić koji je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks prokomentarisao da je Breht sintagmom "Majka hrabrost" ironično nazvao svoju junakinju, inače kukavicu, kriminalku i lažljivicu.

- Ovaj je ili pretenciozni naprednjak koji lupeta a pročitao je samo naslov pozorišnog komada, ili je namerno BROTOLNO uvredio Brnabićku. Sintagmom "Majka hrabrost" Breht je ironično nazvao svoju junakinju, inače kukavicu, kriminalku i lažljivicu - Anu (još jedna sličnost) Firling - napisao je Pajtić na društvenoj mreži Iks.

Na to je reagovao Bakarec, pojašnjenjem da naziv njegovog teksta jasno ukazuje da Anu Brnabić upoređuje sa Jovankom Orleankom, a da drugi deo naslova "Majka hrabrost" nema veze sa komadom Bertolta Brehta.

- Majka hrabrost je široko rasprostranjena sintagma. Ana Brnabić je MAJKA svog sina, i veoma HRABRA žena. Majka hrabrost. Što se tiče Brehtove drame, Pajtić besramno falsifikuje sadržaj te drame i netačno prikazuje glavnu junakinju - tvrdi Bakarec.

Kao dokaz nudi to što o Majci hrabrost piše na Vikipediji, koja Brehtovu junakinju opisuje kao dobru majku, toplu osobu, žrtvu okolnosti i posla koji je izabrala.

- Nigde na Vikipediji nema Pajtićevih laži da je glavna junakinja drame "Majka hrabrost" kukavica, kriminalka i lažljivica. Davno sam gledao tu dramu u pozorištu, pa potvrđujem to što piše Vikipedija - napisao je Bakarec.

Da li će Ana Brnabić oprostiti Nebojši Bakarecu ovu uvredu?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 44

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati