Društvo i ekonomija

Promo

29. 02. 2024. 16:39 0

Koji su to inovativni proizvodi za zidove koji nam na duže staze olakšavaju život

Unutrašnji zidovi naših domova neretko se nađu na udaru vlage, buđi ili kondenza. Ko se jednom suočio sa ovim pojavama svestan je koliki problem mogu da predstavljaju i koliko narušavaju estetiku našeg doma.

Pored estetske štete, dugotrajna izloženost ovim pojavama može ozbiljno da našteti strukturi naših zidova, nanoseći ozbiljne materijalne troškove. Uz to, kako vlaga, tako i buđ, mogu da izazovu ozbiljne zdravstvene probleme. Stoga se poslednjih godina dosta radilo na proizvodima koji bi sprečili upravo ovakve posledice. U nastavku teksta govorimo upravo o njima.

Termo glet masa - Revolucija u izravnavanju i izolaciji

Termo glet masa predstavlja specijalnu vrstu premaza koji se koristi za izravnavanje zidnih površina i ima dodatnu funkciju termoizolacije. 

Termo glet masa je inovativni građevinski materijal koji služi ne samo za izravnavanje zidova i plafona, već i za poboljšanje termičkih karakteristika prostora. 

Ovaj premaz sadrži šuplje staklene kuglice koje efikasno apsorbuju, zadržavaju i reflektuju toplotu. Time se smanjuje prolaz toplote kroz zidove, što je posebno korisno tokom zimskih meseci, dok leti sprečava preterano zagrevanje unutrašnjih prostorija.

Primena termo glet mase

Termo glet masa zahvaljujući odličnim svojstvima nalazi vrlo široku primenu u savremenom građevinarstvu. Posebno je zahvalna jer nalazi primenu u problematičnim i zahtevnim uslovima. 

Tako se termo glet najčešće koristi za:

Renoviranje: idealna je za obnovu starih zgrada gde pomaže u očuvanju toplote i sprečavanju kondenzacije i plesni.

Novogradnju: U novim objektima, termo glet masa obezbeđuje glatke površine spremne za bojenje, uz dodatnu prednost termoizolacije.

Adaptacija prostora: Kada se postavljaju novi gipsani zidovi ili plafoni, termo glet masa je odličan izbor za postizanje savršeno glatkih površina sa termičkim svojstvima.

Prednosti termo glet mase

Već smo naznačili neke prednosti termo glet mase, pa ćemo u nastavku istaći još nekoliko drugih. Energetska efikasnost je svakako među njima. Naime, termo glet povećava energetsku efikasnost vašeg doma smanjenjem potrebe za grejanjem ili hlađenjem.

Termo glet predstavlja odličnu zaštitu od vlage sprečavajući tako stvaranje kondenzacije i plesni, čime ujedno doprinosi zdravijem životnom prostoru.

Na kraju termo glet masa je jednostavna za nanošenje i brzo se suši, što omogućava efikasnu i brzu primenu.
Termo glet masa je višenamenski materijal koji ne samo da pruža estetske prednosti glatkim zidovima i plafonima, već i doprinosi očuvanju energije i stvaranju zdravijeg životnog okruženja. Sa sve većom potrebom za energetskom efikasnošću, termo glet masa postaje neizostavan deo modernog građevinarstva.

Toplotno izolacione boje - Estetika i efikasnost u jednom sloju

Toplotno izolacione boje su inovativni proizvodi koji kombinuju estetske kvalitete tradicionalnih boja sa funkcionalnim prednostima izolacionih materijala. 

U potrazi za energetski efikasnim rešenjima za domove i poslovne prostore, toplotno izolacione boje postaju sve popularnije. Ove boje nisu samo dekorativne, već pružaju i dodatnu zaštitu od gubitka toplote, što ih čini idealnim izborom za unapređenje energetske efikasnosti zgrade.

Kako deluju i koje su prednosti toplotno izolacionih boja?

Toplotno izolacione boje sadrže mikroskopske vakuumirane keramičke kuglice koje reflektuju toplotu. Kada se nanese na zidove, ova boja deluje kao barijera protiv toplotnog prenosa, odbijajući toplotu leti i zadržavajući je zimi.

Neke od prednosti toplotno izolacionih boja su:

- Energetska efikasnost: značajno smanjuju potrebu za korišćenjem klima uređaja i grejanja.

- Jednostavnost primene: nanosi se kao i svaka druga boja, ne zahteva posebne veštine ili alate.

- Stop kondenz dejstvo: njihova sposobnost da reflektuju toplotu takođe može smanjiti kondenzaciju, pa se tako ove boje vrlo uspešno primenjuju kao premaz protiv vlage.

- Dugotrajnost: otporne su na UV zračenje i vremenske uslove, obezbeđujući dugoročnu zaštitu.

- Ekološka prihvatljivost: smanjuju emisiju ugljen-dioksida zahvaljujući smanjenoj potrošnji energije.

Primena toplotno izolacionih boja

Toplotno izolacione boje su pogodne za različite površine, uključujući unutrašnje i spoljašnje zidove, krovove, kao i za metalne i drvene konstrukcije.

Toplotno izolacione boje često sadrže aditive koji ih čine otpornim na plesan i gljivice. Ovi aditivi pomažu u sprečavanju rasta i razmnožavanja mikroorganizama na površinama koje su obojene ovom vrstom boje, što je posebno korisno u vlažnim uslovima gde je rizik od plesni veći. 

Toplotno izolacione boje predstavljaju pametan izbor za svakoga ko želi da poboljša energetsku efikasnost svog prostora bez kompromisa na estetiku. One su jednostavne za primenu, dugotrajne i ekološki prihvatljive, a uz sve to ispunjavaju sve estetske standarde savremnih domova, pa tako postaju gotovo nezamenljive u modernom građevinarstvu.

Na samom kraju da napomenemo da termo glet masa i toplotno izolacione boje se mogu kombinovati kako bi se postigli bolji efekti izolacije. Ovi proizvodi i jesu dizajnirani da rade zajedno kako bi se poboljšala toplotna izolacija zidova, smanjila mogućnost kondenzacije vlage i sprečila pojava plesni. Ukoliko želite da se trajno rešite briga vezanih za vlagu i buđ preporuka je da kombinujete ove dve vrste proizvoda.

Nadamo se da smo vam bili od pomoći sa našim savetima i da je vašim brigama za zidove došao kraj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati