Beograd

[ Izvor: N1 ]

26. 02. 2024. 17:54 11

Moler nudio da sredi porodilište, bolnica ima druge planove

Moler Željko Šutuljić iz Ljiga koji se, nakon vesti o akušerskom nasilju i bolnih priča trudnica u Srbiji, ponudio da sredi zidove dela ginekologije KBC Zvezdara, neće moći da sprovede svoj cilj zbog "internih planova bolnice".

Šutuljić je to podelio na svom Instagram nalogu.

- Dragi ljudi, dobio sam odgovor od bolnice da zbog internih planova moraju da odlože ovu moju akciju. Nisu rekli za kada - naveo je on.

Kako je rekao, nakon usmenih dogovora koje su obavili u bolnici 6. februara, odredio je da mu sedam dana u martu bude slobodno kako bi mogao da donira svoje usluge.

- Nakon objave o ovoj akciji u medijima 12. februara, rečeno mi je da se zvanično obratim bolnici o ovoj donaciji, ali tek posle državnog praznika. To sam uradio u ponedeljak 19. februara. Naveo sam sve ljude koji su se još priključili akciji: servisiranje klime, promena prekidača, kupovina 15 noćnih ormarića, 15 jastuka i 15 prekrivača - naveo je.

Međutim danas, 26. februara, dobio je ovaj odgovor, dodao je.

- Želeo bih da vam se svima zahvalim. Svima koji su me danima zvali i nudili razne vrste pomoći. Od toga da dođete i pomognete u toku samih radova, preko donacije u materijalu, do ponuda da šaljete novac, što nikako nije bila opcija. Kao što sam rekao i novinarima ali nisu objavili, Beorol i Sileks Pančevo su obezbedili SAV potreban materijal za ovu akciju tako da ništa nije bilo potrebno što se toga tiče. Obe firme sam odmah obavestio o odlaganju akcije - naveo je.

Mnogo ljudi iz inostranstva se javilo sa željom da se uključe, dodao je Šutuljić.

- To što neko nije imao sluha za ovu akciju, neće nas sprečiti da pravimo neku novu. Mene je zvao čovek spreman da iz Banja Luke dođe i uključi se u radove. Jedan kolega iz Austrije, samo kada javim datum. Verujte u ljude! To je sve što imam da vam kažem, mnogo ih je dobrih - zaključio je Željko.

On je ranije napisao da je u dogovoru sa šefom patologije trudnoće odlučeno da on okreči četiri sobe, jedan apartman i jednu ambulantu na patologiji trudnoće u Gradskoj bolnici na Zvezdari.

Objašnjenje KBC Zvezdara

U mejlu koji su mu prosledili, koji je Željko dostavio redakciji N1, a koji potpisuje kolegijum KBC Zvezdara, istaknuta je zahvalnost za Željkovu inicijativu.

- Izuzenta nam je čast kada zadovoljni pacijenti ili članovi porodice prepoznaju stručnost i trud našeg osoblja kao što je to bio slučaj sa Vašom suprugim i Vama - poručili su oni.

U mejlu se dodaje:

- U ovom trenutku, s obzirom na interne planove Ustanove i kontinuiranog ulaganja resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije za zlaganjem u porodilišta, molimo Vas za razumevanje da za sada odložimo Všae usloge, pa nakon planiranih ulganja i određen rekontrukcije koja je planirana na samoj zgradi budemo slobodni da Vas kontaktiramo, a Vi u skladu sa Vašim obavezama realizujte Vašu ideju - zaključuju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati