Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 02. 2024. 08:15 40

Đilas pisao RTS-u: Vi niste Javni servis, vi ste sramota Srbije!

"Mesec dana argumentovano navodim šta RTS sve ne objavljuje u svojim dnevnicima. Umesto odgovora dobio sam vređanje kroz više nepotpisanih tekstova za koje se tvrdi da ih je napisao takozvani kolegijum koga pored urednika informativnog programa čine i urednici kulturnog, obrazovnog, zabavnog i svih ostalih programa RTS-a", naveo je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u dopisu generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću, glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Stefanoviću, kao i urednicima Dnevnika 2 Radio televizije Srbije Bojani Mlađenović, Mirjani Brajković, Dušanu Uboviću i Milici Nedić.

U dopisu Dragana Đilasa Radio televiziji Srbije dalje se navodi:

"Nikada niste objasnili zašto za dva meseca niste preneli nijedan dokaz o krađi izbora koje je iznosila opozicija. Čak ste tvrdili i da lažna prebivališta nisu kršenje zakona i da tako prijavljeni građani imaju pravo glasa. Činjenicu da je 90% evroparlamentaraca tražilo istragu o izborima u Srbiji ste sakrili objavljujući u jutarnjem dnevniku lažne informacije da je rezolucija Evropskog parlamenta usvojena minimalnom većinom. Nikada niste dali mogućnost da objasnimo da su tvrdnje Pinkova, Informera i predstavnika režima da ugrožavamo suverenitet Srbije laž. Time ste još jednom sprečili da RTS bude javni servis i da građani Srbije saznaju istinu.

Isto ste uradili odbijajući moj predlog da u Dnevniku 2 pročitate tekst cele rezolucije, da napravite posebnu emisiju o činjenici da 90% Evrope sumnja da su izbori u Srbiji bili neregularni. Srozali ste RTS ispod nivoa na kome je bio u najmračnije vreme Slobodana Miloševića kada su njime upravljali Mitevići, Vučelići, Milanovići...

Nikada niste objavili informaciju da smo najgori u Evropi po stopi inflacije, da smo prezaduženi, da naši auto-putevi koštaju tri puta skuplje nego u susednim zemljama. Niste objavili da je broj zaposlenih lekara i medicinskog osoblja smanjen za 7.000 za ovih 12 godina, da je broj poljoprivrednih gazdinstava smanjen za 20%,a da je prošle godine prvi razred osnovnih škola upisalo 14% prvaka manje nego pre dolaska SNS-a i Aleksandra Vučića na vlast.

Prenosili ste uživo dva sata lažna obećanja nazvana skokom u budućnost, sakrili ste od građana da skačemo u provaliju. Samo u sinoćnjem Dnevniku ste sakrili od građana završni izveštaj Crte o nepravilnostima na izborima, kao i pismo koalicije "Srbija protiv nasilja" Evropskom parlamentu. Niste u Dnevniku, nego samo u emisiji "Šta radite, bre" preneli vest da naša koalicija neće ići na konsultacije oko održavanja sednice beogradskog parlamenta. Niste emitovali izjave nosioca liste, ali ste u istoj emisiji emitovali izveštaj o poseti predstavnika liste "Mi, glas iz naroda" predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku sa sve izjavom Branimira Nestorovića da svi Srbi treba da žive u jednoj državi i takozvanom srpskom svetu.

Takva politika je devedesetih koštala desetine hiljada života. Stotine hiljada ljudi su, da bi sačuvali živote, morali da napuste mesta u kojima su živeli. Vi danas ljudima koji govore da treba da se spremamo za rat na Kosovu dajete mogućnost da iznose svoje stavove. Za njih na RTS-u ima prostora. Za nas, koji nudimo drugačiju, normalnu, pristojnu, sigurnu, stabilnu Srbiju - nema.

Vi zato niste Javni servis Srbije. Vi ste sramota Srbije", zaključio je u dopisu RTS-u predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati