Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 02. 2024. 09:40 86

Vojni sindikat Srbije: Sprema se bura u vojsci

Kako nezvanično saznajemo Ministarstvo odbrane, radi na tekstu izmena i dopuna Zakona o Vojsci Srbije, sa namerom da se podigne starosna granica za odlazak u penziju sa sadašnjih 53 godine na 55 za podoficire i oficire do čina potpukovnika, ali i za ostale oficire višeg čina, sa 55 na 57 godina... - piše u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Dalje se navodi:

Takođe, priprema se izmena podzakonskih akata koji uređuju iznos otpremnine za odlazak u penziju, a tako da će se sa sadašnjih pet bruto plata, otpremnina smanjiti na iznos u visini dve neto prosečne plate u Republici. Kako smo obavešteni, umanjivaće se i iznosi jubilarnih nagrada na iznos neto plate, umesto dosadašnje bruto.

Pozivamo Ministarstvo odbrane da javno saopšti da li su ove informacije tačne i zašto sindikat o tome ne informišu u skladu sa zakonskim obavezama.
Ukoliko se ispostavi da je ovo tačno, ionako prisutno veliko nezadovoljstvo pravima iz radnog odnosa kod zaposlenih u vojsci, dodatno će se produbiti i onda će biti potpuno jasno da menadžmentu Ministarstva odbrane nije stalo do boljeg materijalnog i socijalnog položaja profesionalnih pripadnika vojske kao i zbog čega se pruža grčevit otpor kolektivnom ugovoru za zaposlene u odbrani - piše u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 86

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati