Društvo i ekonomija

D. Ljutić

30. 01. 2024. 06:53 11

PREDRAG KOLUVIJA I TV "PRIČEŠĆA" Blagosloven plastenik marihuane

U javnosti se Predrag Koluvija predstavlja kao pobožni i uspešni privrednik. Uhapšen je zajedno sa svojim vozačem 2019. na auto-putu Beograd-Niš u automobilu koji je imao blinkere i pravoslavni krst sa oznakom Srpske pravoslavne crkve na karoseriji. U emisiji "Ozbiljno sa Đukom", razgovor je vođen među pravoslavnim ikonama. Sada je na dan školske slave Sveti Sava televizija Pink deci Srbije emitovala ispovest prvooptuženog za trgovinu drogom. Samo, po optužnici, umesto pravoslavnog povrća nikla je najveća farma marihuane u Evropi.

Čitava priča u vezi Predraga Koluvije i uzgajanja marihuane na najvećoj plantaži te vrste u Evropi, neodoljivo podseća na kriminalne aktivnosti Pabla Eskobara u Kolumbiji. Otuda i podrška države u vidu državnih kredita, medijske promocije i drugih oblika pomoći.

Da podsetimo, Predrag Koluvija je uhapšen zajedno sa svojim vozačem 2019. na autoputu Beograd-Niš u automobilu koji je imao blinkere i pravoslavni krst sa oznakom Srpske pravoslavne crkve na karoseriji. U javnosti se Koluvija predstavlja kao pobožni i uspešni privrednik.

U prvom medijskom prikazu, u emisiji "Ozbiljno sa Đukom", za vlasnika Jovanjice se kaže da je "verujući čovek“, iza koga stoje brojni sveštenici, jer im je mnogo pomagao, a posebno je pomagao manastir Hilandar. Razgovor je vođen u improvizovanom studiju među pravoslavnim ikonama.

Nedavno je na dan školske slave, Sveti Sava, televizija Pink deci Srbije emitovala ispovest prvooptuženog za trgovinu drogom. Samo je Pablo Eskobar pred kamerama imao tretman kao Koluvija.

Tako je potpuno svesno upućena vrlo jaka poruka pripadnicima svih bezbednosti službi, kao i svim tužiocima i sudijama, da su političari iznad zakona i da će svako biti smenjen ukoliko zadire i ugrozi njihove interese, pa makar to bila i sprega sa organizovanim kriminalom. Niko od nadležnih neće smeti ništa da preduzima po službenoj dužnosti, dok se ne dobije saglasnost političke vlasti.  A dok se dobije ta saglasnost, ako se uopšte i dobije, Srbijom će krstariti šleperi s kokainom i nicaće nove plantaže marihuane. Jer, borba protiv kriminala i korupcije nije u interesu aktuelne vlasti, već selektivno suzbijanje tih pošasti. Kriminal i korupcija koji dosežu do vrha vlasti ne smeju da se diraju.

Na političkom tržištu Srbije danas su u ponudi različite kolektivne vrednosti, ideološke, civilizacijske, kulturne, tradicionalne, duhovne, verske, političke, univerzalne. I razne kombinacije ovih vrednosti. Patriotski mediji, u službi vlasti pomoći će narodu da se u obilju ponuđenog snađu, da ne nasedaju na ponudu lažnih vrednosti, nego da "prepoznaju“ prave, proverene vrednosti, one koje srpskim dušama zaista odgovaraju i dobro im stoje. Naime, pored toga što beleži veliki procenat građana koji se identifikuju sa verskim zajednicama i ima solidan procenat religioznih, Srbija istovremeno spada u najsiromašnije zemlje Evrope. Kao i Kolumbija u vreme Pabla Eskobara.

Koluvija, doduše, još nije počeo da zida stanove najsiromašnijima, ali slovi za velikog donatora. Ipak, umesto pravoslavnog paradajza, po optužnici, na Jovanjici je nikla najveća farma marihuane u Evropi. Međutim, ono što nije doživeo ni Eskobar, niti ijedan drugi optuženi za dilovanje droge na svetu, pa čak ni u filmu, to je da ga pred celokupnom javnošću brani lično predsednik države. Hvalio se optuženi Koluvija, dok ga je intervjuisao njegov branilac Đukanović, da je upravo načelniku (sada već bivšem) Četvrtog odeljenja  Slobodanu Milenkoviću "sredio“ vizu za Svetu Goru.

Na svu sreću, Milenković više veruje u zemaljski zakon nego u nebesku pravdu, pa je rešio da uhapsi Predraga Koluviju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati