Hronika

[ Izvor: Vreme ]

07. 04. 2024. 10:16 13

Pored inspektora Milenkovića, sada je "meta" režimskog tabloida i dete

Inspektora Slobodana Milenkovića, koji je razotkrio slučaj "Jovanjica" i za čije je ubistvo plaćeno oko pola miliona evra, deo vlasti, BIA, kriminalci i režimski tabloidi progone više od četiri godine. Od juče je osim njega na meti i devojčica koja je bila sa njim u jednom kafiću u Beogradu.

Objaviti javno fotografiju devojčice od oko tri godine sa inspektorom Slobodanom Milenkovićem čiji je život ugrožen, zbog čega ga obezbeđuju pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, navesti da mu je to ćerka, objaviti deo grada i tačan naziv kafića u kome se nalaze, deluje kao saučesništvo u pripremi teškog krivičnog dela, navodi Vreme.

Za početak, reč je o targetiranju i slanju preteće poruke inspektoru koji je razotkrio, prema optužnici, najveću narko fabriku marihuane i to ni manje ni više nego u prorežimskom mediju.

Naime, portal "Republika" 6. aprila u 12 časova i 32 minuta objavio je na svom portalu fotografiju Slobodana Milenkovića i deteta od oko tri godine za koje tvrde da mu je ćerka i od toga napravio "vest".

- Slobodana Milenkovića je ekipa "Republike" uhvatila u jednom od kafića danas u Železniku. U kafić je došao zajedno sa ćerkom u pratnji dva muškarca - navodi se na portalu.

U tekstu se dalje navodi niz nelogičnosti, kakva je da je inspektor na bolovanju, a da zapravo odbija da svedoči u postupku za Jovanjicu zato što se neće pojaviti na svedočenju i to onom koje je već održano pre šest meseci, u oktobru 2023. godine.

Autori teksta i fotografije su nepotpisani, a čitav postupak otvara niz pitanja. Ko je ovom režimskom tabloidu dostavio fotografiju Milenkovića i deteta? Ako su u pitanju novinari zašto se nisu potpisali?

Ko uhodi inspektora i devojčicu i to dok su sa obezbeđenjem, baš zato što postoje informacije da je Milenkovićev život ugrožen.

Javne tajne

Javna je tajna, dodaje se u tekstu, da je Jovanjica bila projekat BIA, a nekoliko pripadnika te Agencije je optuženo da su bili saučesnici prvookrivljenog Predraga Koluvije. Javna je tajna, kažu takođe, i da je u dva navrata lično Milenković primetio da ga uhode i legitimisao sumnjivce za koje se ispostavilo da su radnici upravo BIA. Javna je tajna i da je Milenković sklonjen sa Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije ubrzo pošto je zatražio nastavak istrage oko Jovanjice.

Javna je tajna i da se u Tužilaštvu montiraju procesi, da se kriminalcima nude razne pogodnosti ukoliko Milenkovića i sve inspektore za borbu protiv droga, koji su otkrili najveći korupcionaški narko skandal u Srbiji, optuže za neko nepočinstvo, piše Vreme.

Javna je tajna i da je Milenković duže vreme medijski satanizovan i kriminalizovan i da postoje informacije da je za njegovo ubistvo već plaćeno pola miliona evra, dodaje se u tekstu.

I javna je tajna da Milenković traži da svedoči u postupku za Jovanjicu, kao što je to pre neki dan ponovo od suda zatražio i postupajući tužilac Saša Drecun.

Opširnije čitajte na sajtu nedeljnika Vreme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati