Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 01. 2024. 16:23 34

IKEA: Ista stolica u Nemačkoj 99 evra, u Srbiji 25.999 dinara (FOTO)

Deluje da je kompanija IKEA poverovala rečima predstavnika aktuelnog režima da je Srbija "ekonomski tigar", pa je donela jednu nelogičnu odluku - da jedna stolica u Srbiji košta duplo više nego u Nemačkoj. Naime, kako se može videti na slici, a i proveriti na sajtu ove kompanije, metalna stolica u Srbiji košta 25.999 dinara, što je nešto više od 220 evra, dok bukvalno ista takva stolica u Nemačkoj košta svega 99 evra.

Postavlja se logično pitanje, zašto ova stolica košta više u Srbiji, nego u najrazvijenijoj državi Evrope?! Pritom, razlika u ceni uopšte nije mala - reč je o više nego duploj razlici u ceni.

Ne treba mnogo znanja da shvatimo da je platežna mogućnost građana Nemačke znatno veća od građana Srbije. Otuda je totalna nejasnoća zbog čega je ovakav odnos cena istog proizvoda.

Izgleda da je kompanija iz Švedske stvarno poverovala Aleksandru Vučiću i njegovim saradnicima da građani Srbije žive u zlatnom dobu, te su odlučili da je logično da jedna stolica u Srbiji košta duplo više nego u Nemačkoj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati