Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

21. 12. 2023. 07:17 0

Telekom opet plaća najviše: 24 miliona za Seriju A

Telekomova Arena prava na prenos utakmica prve italijanske fudbalske lige za područje Balkana za naredni period plaća 24 miliona evra po sezoni, što je skuplje od cene koju su, za prenos ove lige, platile Belgija, ali i Švajcarska, Austrija i Nemačka.

Prava na prenos utakmica prve italijanske fudbalske lige za područje Balkana plaćena su 24 miliona evra po sezoni, što je skuplje od cene koju su, za prenos ove lige, platile Belgija, ali i Švajcarska, Austrija i Nemačka.

Klubovi prve italijanske fudbalske lige potpisali su u Milanu, u ponedeljak 18. decembra, nove ugovore o emitovanju u više evropskih zemalja za naredne sezone.

Nova "tura" međunarodnih medijskih prava za najjaču fudbalsku ligu u Italiji počinje sezonom 2024-25. Proces koji se odnosi na Nemačku, Austriju i Švajcarsku (DACH) počeo je krajem avgusta.

U Švajcarskoj utakmice trenutno prikazuju Ski Deutschland i Teleclub. U Belgiji - Telenet. Pored ovih ugovora, klubovi su takođe odobrili mandat ligi da vodi razgovore sa emiterima u Velikoj Britaniji i Irskoj, Poljskoj, kao i Azijsko-pacifičkom (APAC) regionu.

Seriju A prikazuje TNT Sports u Engleskoj, Eleven Sports u Poljskoj, a širom APAC-a to čini niz mreža, uključujući i katarski BeIN Sport.

Ukupna vrednost potpisanih međunarodnih ugovora o medijskim pravima do sada porasla za 14 odsto u odnosu na ugovore koji pokrivaju tekući ciklus, a koji se završava na kraju 2023-24.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati