Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 11. 2023. 11:50 19

Đilas odgovorio Vučiću: U budžetu imamo RUPU, a ne pet milijardi

Dug 2012. bio je 79% bruto domaćeg proizvida, a sada je 51% i imamo pet milijardi evra na računu države, tvrdi formalni i suštinski predsednik Srbije i suštinski predsednik SNS-a Aleksandar Vučić. Tvrdi i da će SNS imati nekoliko procenata više nego sve stranke opozicije zajedno i da ne vodi funkcionersku kampanju - izjavio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobde i pravde.

- Ovako je tvrdio i da će pohapsiti sve odgovorne za sporne privatizacije, i da će Mercedes proizvoditi autobuse u Srbiji, i da vodimo na Kosovu 5:0 i da Srbi sa severa nikada neće uzeti kosovske tablice, i da će se se u izgradnji Beograda na vodi zaposliti 200.000 ljudi, i da će dečija bonica Tiršova 2 biti gotova još pre dve godine i još mnogo toga - navodi Đilas.

- I pokazalo se da ništa od svega toga nije istina. Dug je dostigao 79% kad je on bio premijer 2015. godine, a ne 2012. Tada je bio 45% BDP-a. Danas je dug u odnosu na realni BDP daleko veći. 51% je u odnosu na BDP koji je je prethodne tri godine porastao za trećinu, odnosno za onoliko koliko je bila inflacija. Realni BDP je porastao samo nekoliko procenata - kaže predsednik Stranke slobde i pravde.

- U budžetu imamo rupu, a ne pet milijardi. Pa, ako imamo pet milijardi zašto se sledeće godine zadužujemo preko devet milijardi evra? Zašto ne vrate penzionerima ono što im je uzeto smanjenjem penzija - pita Dragan Đilas.

- 17. decembra lista SNS-a i njegovih koalicionih partnera neće imati više glasova od opozicije. Naprotiv, imaće manje. I to dosta manje. 17. decembar će pokazati i da je car go i u koga su kozje uši. A 18. će na svima nama iz opozicije biti odgovornost da pokažemo da narod nije pogrešio što nam je dao poverenje. Na nama će biti da odbranimo volju naroda i vratimo normalan život u Srbiju - zaključuje Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati