Društvo i ekonomija

M. Z.

14. 11. 2023. 18:15 27

Đorđević kažnjava: Radnici Pošte ostali bez dnevnica?!

Radnici Pošte Srbije su od 24. oktobra u obustavi rada - izneli su pred v. d. direktora Zorana Đorđevića spisak zahteva koje je neophodno ispuniti, ali umesto toga - ostali su bez dnevnica, iako je obećano da se to neće desiti.

Naime, ovog utorka u popodnevnim časovima su puštene platne liste za radnike Pošte Srbije. Međutim, oni koji se nalaze u obustavi rada dobili su krajnje neprijatne vesti. Jer, od plate im je "skinuto" više od 16.000 dinara.

Za njih je u pomenutim platnim listama stavljena šifra 132 - obustava rada?!

Postupajući na ovaj način, v. d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević je još jednom obmanuo radnike koji su u obustavi rada, budući da ih je prethodno uveravao da neće ostati bez zarade.

Sada će radnici Pošte nastaviti svoj protest sve dok im se taj iznos se vrati. A u pitanju nije mala količina novca koja im je skinuta od plate, budući da ima i bračnih parova zaposlenih u Pošti koji su u obustavi, kao i ljudi koji žive sami.

Vraćanje dnevnica će biti još jedan zahtev zaposlenih u Pošti Srbije pored već postojećih. A to su, da podsetimo, povećanje broja radnika, povećanje plate od minimalno 30 odsto, prekid "tihe" diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije od Vlade Srbije da će zahtevi biti ispunjeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati