Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

08. 05. 2024. 12:07 6

SUK sprovodi istragu povodom nasilne smrti Dalibora Dragijevića

Više javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 29. aprila zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Sektoru unutrašnje kontrole (SUK), radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je 7. aprila u prostorijama policije u Boru preminuo Dalibor Dragijević (40), za kog se verovalo da je bratu Dejanu Dragijeviću pomogao da sakrije telo ubijene dvogodišnje devojčice Danke Ilić.

Prema saznanjima, već sutradan, 1. maja, u policijsku stanicu u Boru pristigle su kolege iz Sektora unutrašnje kontrole iz Beograda koje su sprovele detaljnu istragu u cilju prikupljanja potrebnih obaveštenja i dokaza povodom smrti Dalibora Dragijevića.

Više javno tužilaštvo u Nišu preduzima sve neophodne radnje i mere radi prikupljanja dokaza i rasvetljavanja predmetnog krivičnopravnog događaja.

Podsetimo, Dalibor Dragijević preminuo je u policijskoj stanici nasilnom smrću, a ne kako je MUP to tvrdio, navodeći da je osumnjičenom 6. aprila iznenada pozlilo i da je reč o prirodnoj smrti.

Kako je Nova.rs pisala, inspektori su lagali čak i advokata Dragijevića kada je trebalo da bude saslušan, te su mu tog dana samo rekli da je ispitan dan ranije. Poručili su mu da će se sresti s njim u tužilaštvu, a znali su da nije živ.

- Nakon saslušanja oca, branilac je upitao gde je Dalibor i tada su mu inspektori rekli da je on saslušan dan ranije, iako je on prema policijskom saopštenju preminuo u tri sata noću između subote i nedelje, nekoliko sati pre nego što je advokat došao na saslušanje. Takođe, kada je on upitao kako je to moguće bez njegovog prisustva, inspektori su mu rekli da će Dalibor Dragijević biti saslušan istog dana u 17 časova kod tužioca - naveo je izvor iz istrage za Nova.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati