Fudbal

Milan Zarić

19. 05. 2024. 19:00 0

Mančester siti četvrti put zaredom prvak Engleske!

Najuzbudljivije prvenstvo u Evropi ove sezone je okončano i dobili smo šampiona. Titulu u Premijer ligi osvojio je Mančester siti, i to četvrti put zaredom, pošto je u poslednjem kolu kod kuće savladao Vest Hem sa 3:1. Tako je i ove sezone završio ispred Arsenala, koji je u poslednjem kolu zabeležio "pirovu" pobedu protiv Evertona - 2:1.

Mančester siti je pokazao da je u ovom trenutku suvereni vladar na Ostrvu. Brojke jednostavno govore u prilog toj činjenici, budući da je četa Pepa Gvardiole četvrti put zaredom krunisana.

"Građani" su poslednje kolo dočekali sa dva boda prednosti u odnosu na Arsenal, pa im je bilo jasno šta moraju da urade kako bi ostali na tronu - da pobede Vest Hem. U tome su i uspeli, te su "čekićari" savladani na "Etihadu" sa 3:1.

Meč je savršeno počeo za Siti, koji je došao do rane prednosti, i to u drugom minutu. Tada je egzekutor bio Fil Foden, zvanično najbolji igrač Premijer lige ove sezone, koji je u gol pretvorio dodavanje Bernarda Silve.

Nije tu stao mladi Englez, budući da je u 18. minutu duplirao predost Sitija, kada je pogodio posle pasa Žeremija Dokua.

Međutim, da ovaj meč ne bude šetnja za Mančester siti, postarao se Kudus, koji je na prelep način - makazicama - u 42. minutu vratio kakvu-takvu neizvesnost u meč, te je smanjio na 2:1.

Ali, nije dozvolila četa Pepa Gvardiole uzbuđenja, pa je sve rešila u 59. minutu, kada je i rešila pitanje pobednika. Tada je Rodri dobio loptu od danas odličnog Bernarda Silve, matirao je Areolu, pa je slavlje na tribinama moglo da počne.

Arsenal je i ove sezone ostao iza Mančester sitija, pa je posle 38 kola imao dva boda manje od novog-starog šampiona. U poslednjem kolu su "tobdžije" kod kuće pobedile Evertonom sa 2:1, ali na kraju je to slaba uteha...

Mučili su se izabranici Mikela Artete na ovom meču, pa su morali i da jure prednost gostiju, koji su poveli u 40. minutu golom Idrise Gaja. No, uspeo je Arsenal da se vrati i odmah izjednači, kada je u 43. minutu Tomijasu pogodio posle dodavanja Odegarda.

Očekivalo se da do kraja Arsenal svim snagama napadne i eventualno dođe do pobede, u čemu je i uspeo, gol je u 89. minutu postigao Kaj Haverc za konačnih 2:1.

Treći je Liverpul, koji je kod kuće lako pobedio Vulverhempton sa 2:0. Ovaj meč je značajan po tome što je poslednji za Jirgena Klopa, a uveličali su ga Mekalister i Kvansa, koji su golovima podarili pobedu nemačkom treneru za rastanak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati