Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

08. 11. 2023. 16:45 13

Studentkinja pokopala Vučića: Kartica za studente je prevara (VIDEO)

Aktivistkinja iz pokreta "Kreni-promeni" Anđelija Stanimirović objavila je video snimak u kom ističe da su studenstke perspektive koje promoviše predsednik Srbije Aleksandar Vučić "prevara".

- Naša država je raskinula ugovor sa Unicredit bankom preko koje su studenti primali kredite i stipendije sve do sada. Ove godine će studenti primati stipendije preko Poštanske štedionice, tako da bi svakako morali da dobiju nove kartice preko koje bi primali taj novac - rekla je ona.

Na navode predsednika Vučića da će nova kartica pomoći studentima da ostvare popuste jer to do sada nisu mogli, Anđelija ističe da im je za to bio dovoljan i indeks.

- Popuste smo mogli da ostvarimo uz pomoć jedne knjižice koju imamo svi studenti, pa i naš kolega sa trenerske akademije, a to je indeks. Takođe postoji i Međunarodna studentska kartica koju može da ima svaki student, a ne samo 25 000 njih kako kaže predsednik - kaže Anđelija Stanimirović.

Ona za novu predstavljenu karticu kaže da je “jeftin pokušaj zamazivanja očiju” roditeljima studenata i da “nije neko revolucionarno rešenje koje će poboljšati kvalitet života studenata”. Tom prilikom skreće pažnju da energiju i sredstva treba preusmeriti na povećanje kapaciteta studentskih domova.

- Samo u Beogradu imamo preko 100 000 studenata, a 11 000 domskih mesta. Šta je sa ostalim univerzitetskim gradovima? Jedan paviljon studentskog doma u Nišu se gradi 14 godina. Da ne idemo dalje - zaključuje Anđelija u ime pokreta Kreni-Promeni.

Podsetimo, nakon što je najavio da će vanredni parlamentarni, beogradski i pokrajinski izbori biti održani 17. decembra ove godine, Vučić je požurio da brže bolje najavi i brojne "dobre vesti", među kojima su i studentske kartice po ugledu na penzionerske. Vučiću je međutim promakla informacija da studentske kartice već postoje i da su dostupne svim studentima, kako onima koji su na budžetu, tako i onima koji školarinu sami finansiraju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati