Društvo i ekonomija

S. M.

14. 09. 2023. 19:50 1

Profesorka koja je prošla kroz torturu digla glas protiv nasilja (VIDEO)

Na skupu "Kruševac protiv nasilja" koji je u četvrtak u 19 časova počeo na Trgu glumaca govorila je Marija Stevanović profesorka engleskog iz Trstenika koja je preživela pravi pakao. Ovo je njeno prvo javno obraćanje.

Ona se ovom prilikom zahvalila pre svega medijima koji su govorili o njenom slučaju, ne samo kada je pretrpela nasilje u školi od strane učenika, već i o kasnijem gubitku norme, a onda i svim dobrim ljudima koji su bili uz nju.

Marija Stevanović je opisala sva dešavanja i istakla da se još uvek, devet meseci nakon događaja u školi, kada su je napala trojica učenika i dalje leči i da još uvek oseća strah. Pred ovu školsku godinu dočekala ju je nova strepnja, jer je izgubila fond časova.

- Išla sam od škole do škole i ni u jednoj nije imalo časova za mene. U jednoj kruševačkoj školi, koja je na dobrom glasu, direktor je odbio i da primi moj zahtev. Kada je to obelodanjeno u medijima, ministarstvo je "načinilo izuzetak", a ja prvi put čujem da se tako radi i dopunilo mi normu sa bibliotekom u matičnoj školi - objasila je ona poslednje što se događalo pre početka ove školske godine.

Dodala je potpuno iskreno da ne želi nikada nikom da se desi ono što je njoj.

- Nastavite vašu borbu, niste sami - poručila je okupljenima Marija Stevanović, profesorka engleskog jezika iz Trstenika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati