Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

11. 09. 2023. 15:05 121

Vučić: U sredu ću se snimati telefonom kako jedem parizer i majonez

Predsednik Srbije našao je vremena da prokomentariše i ono što su rekli gosti emisije "Utisak nedelje". Tokom konferencije za medije na samitu "Brdo Brioni" u Skoplju, u pomoć Aleksandru Vučiću priskočila je novinarka Pink Gordana Uzelac, koja ga je "zamolila da prokomentariše" izjavu Milana Ćulibrka da bi on prvo morao da proba parizer koji nudi narodu.

- Nije njima parizer problem. Mi smo doneli i mleko i jogurt, šampon za bebe i odrasle, deterdžent i toalet papir... Onaj koji oni bacaju po televizijama, jer, znate, imaju novca pa mogu da rade šta hoće. Mi smo se trudili da pokažemo brigu prema ljudima i za mene je to bila ozbiljna tema. Oni se smeju zato što imamo najjeftiniji hleb, struju... Jer se trudimo da onima koji su siromašni, ne Ćulibrku... Znam ja da Ćulibrk ne jede parizer... Što se tiče kvaliteta parizera, cene i svega drugog. Baš ću da uzmem da popijem i jogurt onaj koji smo pronašli i parizer... U sredu idem lično da kupim i da pokažem. Sve ću da telefonom da snimim. Da dovedem Malog i Momirovića i da napravimo ono, znate kako smo kao klinci pravili, uzmete pola hleba presečete na dva dela, uzećemo malo i majoneza i stavimo parizer... I to će da nam bude doručak. Evo, obećavam ljudima to je u sredu doručak za nas trojicu. Da vide da se mi ne igramo sa narodom i da brinemo o narodu - kaže Vučić.

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk u nekoliko rečenica, tokom jučerašnjeg gostovanja u "Utisku nedelje" objasnio je na koji način je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "razvalio rebalans budžeta" i šta se zapravo krije iza odluke da se umanje cene pojedinih proizvoda u megamarketima.

- Da onaj čuveni parizer bude po 250 dinara i samo se zapitate da li je moguće da jedna mesna prerađevina, ako je proizvedena od mesa, može da košta 250 dinara kilogram, ako meso košta 750, a pritom mora još dodatno da se obradi. Mene je 90-ih vlasnik jedne mesare naučio jednu stvar, kada sam išao da razgovaram sa njim jer je bio jedan od prvih ljudi u privatnom biznisu sa mesom. Kad sam video da su viršle u prodavnici kod njega koštale, to bi u ovo vreme bilo oko 1.000 dinara kilogram, ja sam ga pitao ko to kupuje, ako imate viršle po 200-300 dinara u prodavnicama. On mi je na to rekao da su njegove viršle proizvedene od mesa i da moraju da budu skuplje od mesa, a onda vam predsednik nudi parizer od 250 - rekao je Ćulibrk.

On je upitao i da li u Skupštini, Vladi Srbije i drugim izvršnim organima vlasti za doručak jedu taj parizer.

- Ako ga oni jedu, onda treba da ga ponude narodu, ali bi bilo dobro da Vučić, ministar trgovine Tomislav Momirović i ministar finansija Siniša Mali odu u sredu da prvi degustiraju taj parizer, pa onda da ga ponude nama - rekao je glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 121

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati