Društvo i ekonomija

[ Izvor: RTS ]

07. 09. 2023. 07:00 0

U ovoj školi deca su se odrekla mobilnih telefona

Sa idejom da se razlikuju po načinu predavanja, nastavnici OŠ "Radoje Domanović" u Nišu već pet godina nose uniforme, ali je nastava tokom epidemije korone omela ideju da im se u tome pridruže i učenici. Neku vrstu uniformi, dukseve i prsluke za bezbedno kretanje u saobraćaju, šestu godinu poklanja gradska opština Medijana prvacima u 10 osnovnih škola na svojoj teritoriji, što je ove godine gotovo 1.200 đaka.

Početku školske godine se možda najiskrenije raduju prvaci. Iako je prošlo tek nekoliko dana, polako usvajaju pravila, dobili su uniforme i na časovima već uče.

- Lepo je to što grad radi na tome da deca budu bezbedna u saobraćaju, da oni budu vidljivi pri dolasku, pri povratku kući, za sada ih još uvek dovode roditelji - kaže Vesna Savić, učiteljica u OŠ "Dušan Radović“.

- Odlučili smo da to radimo i ove godine zato što smo naišli na neki pozitivan odjek kod roditelja, dopalo im se to i viđamo naše prvake kako nose ove naše uniforme, što znači da im se dopalo - rekla je Dušanka Kitanović, gradska opština Medijana.

Da bi se borili, kažu, za prave vrednosti u Osnovnoj školi "Radoje Domanović“ nastavnici, ali i nenastavno osoblje, već pet godina nose uniforme.- Zato što nam je važno da svojom garderobom i načinom oblačenja ne skrećemo pažnju učenicima, da budemo jednako odeveni, ali da budemo različiti po metodama i načinu predavanja i po stilovima predavanja deci - kaže Dušica Tričković, direktorka OŠ "Radoje Domanović“.

Učenički parlament ove škole je pre korone imao ideju da svi učenici nose uniforme, pa su tako nastali neki predlozi kako bi one trebalo da izgledaju. Maša Stamenković, učenica šestog razreda OŠ "Radoje Domanović", rekla je da je bitno da se učenici ne osećaju neugodno u uniformama.

- Htela sam da uniforme priliče pravilima škole i odnosu kako treba da se oblačimo - dodaje Stamenkovićeva.- Mislim da je prvenstveno najbitnije kako bismo svi bili isti, kako ne bi bilo nikakve razlike između nas u načinu odevanja - kaže Nađa Simić, učenica šestog razreda OŠ "Radoje Domanović".

Ova osnovna škola u Nišu jedna je od retkih koja je usvojila zabranu korišćenja mobilnih telefona u školi ne samo u vreme nastave, već i na odmorima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati