Društvo i ekonomija

D. Ljutić

20. 07. 2023. 17:05 27

SNS ili koja je cena PONIŽENJA

U ime čega pristalice vladajuće stranke navlače na sebe majice sa natpisom "I ja sam bot", i to posle priznanja Jovane Brajović da je radila kao bot da bi dobila posao? Poniženje je nemoć, emocija koja je pre svega posledica osećanja da više nemate kontrolu nad svojim životom. To očigledno važi za pristalice vladajuće stranke.

Priznanje Jovane Brajović iz Surdulice da je po nalogu dvojice državnih funkcionera Srpske napredne stranke iz tog mesta radila kao bot naprednjaka da bi dobila posao u delu preduzeća Vlasinskih elektrana, "Đerdap usluge", šokirala je javnost na jugu Srbije. Sve to nije smetalo nekim ministrima iz vrha vlasti da navuku majice sa natpisom "I ja sam bot". Njima je to bilo zabavno, Jovani Brajović sigurno nije. Pa, koja je cena poniženja za članove SNS-a?

- Ja ne znam šta znače botovi za SNS. Mi imamo naše članove, internet timove i da oni se bore i na internetu. Da li su botovi, to vi možda imate, da kompjuteri i programi rade za vas. Kod nas su to ljudi od krvi i mesa i oni se bore protiv takvih kao što ste vi da dođete na vlast - navela je premijerka Ana Brnabić, obraćajući se opozicionom delu poslanika u Skupštini Srbije.

Poniženje je nemoć, emocija koja je pre svega posledica osećanja da više nemate kontrolu nad svojim životom. To očigledno važi za pristalice vladajuće stranke. Režimi koji su uspostavili kulturu poniženja postaju izrazito destruktivni i prema sebi i prema svojim komšijama (državama), koje vide kao vinovnike poniženja. Pri dnu piramide vlasti, pritisak poniženja je, međutim, veći. Tu stranka i javni sektor, neraskidivo povezani, zajedno počinju da spreče urušavanje bolne zablude o spasu. Problem je u činjenici da režim ima svu moć da svoju viziju etike, ako treba i golom silom, nametne kao obavezujuću.

Članove i birače SNS-a u celini, koji žive loše, možete jedno vreme održavati na okupu obećanjima, ponavljajući kako nas država blagostanja čeka iza ugla, čim prođe još jedna najteža godina. I to može neko vreme da prolazi na opštem nivou, pod pretnjom gladi, spoljnim i unutrašnjim neprijateljem, rata, građani glasači će otrpeti još jednu godinu u kojoj se teško živi, ali se ipak živi. Ali, problem je sa malim ličnim koristima. Poslom koji je građaninu lično obećao lokalni SNS poverenik. Obnavljanjem ugovora, zaposlenjem za stalno (nepoznato Ani Brnabić). Tu se oslikava "kultura" poniženja članova SNS-a.

I kad im neko skrene pažnju, oni to ignorišu, uzvraćaju uvredama. Ali, to ne može da bude ignorisanje, u toj oblasti ignorisanja nema. To je ponižavajući strah koji ih razdire. Neko od poslanika bi mogao i da im postavi pitanje, da li bi bez imalo stida, sa tom majicom stali ispred Jovane Brajović iz Surdulice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati